hirdetés
hirdetés

Együttműködésbe kezdenek az idegenvezetők az iparkamarával

Az egyesület és a kamara már régóta felismerte a közös együttműködésben rejlő lehetőségeket, és meg is kezdték a tárgyalásokat, de mostanra sikerült véglegesíteni, mindkét fél számára kedvező feltételekkel. Deák Judit, a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) elnöke a szervezet éves közgyűlésén ismertette a tagokkal az együttműködés aláírását, és hangsúlyozta: ez a MIE 3 éves fennállásának egyik legfontosabb eredménye. A következő lépés az idegenvezetői törvény előkészítése.

hirdetés

A most aláírt együttműködés az alábbi területekre terjed ki:

1. Olyan szakmai ajánlások, jogszabály módosítások, illetve tervezetek kidolgozása, amelyek figyelemmel vannak a turizmus fejlődésével kapcsolatos és a Magyarországra látogató turisták által támasztott elvárásokra – megteremtik az idegenvezetők számára az igényes és színvonalas munkavégzés feltételeit.

2. Az idegenvezetői tevékenység gyakorlásához szükséges képesítési, szakmai-gyakorlati és nyelvi elvárások megfogalmazása, a folyamatos képzéssel kapcsolatos szempontrendszerek rögzítése.

3. Az idegenvezetői tevékenység felügyeletének és ellenőrzésének megteremtése érdekében olyan szakmai anyag kidolgozása, amely ezt engedélyhez/nyilvántartásba vételhez kötött tevékenységként szabályozza. A kapcsolódó ellenőrzési feladatokkal együtt a különböző szakmai szervezetektől függetlenül működő területi gazdasági kamarák hatáskörébe utalják a szakmai anyagokban.

4. Az idegenvezetők számára szervezett (felnőtt) képzések, továbbképzések és tanfolyamok szervezése, a tematika, és a képzés eredményes elvégzéséhez szükséges elvárások kidolgozása.

A BKIK ugyanakkor vállalta, hogy a MIE-vel való együttműködés során kialakított szakmai ajánlásokat, jogszabály tervezeteket a jogalkotók, illetve a kormányzat részére eljuttatja, és az elfogadás érdekében a különböző szakmai fórumokon támogatja. A sikeres együttműködés érdekében a továbbiakban a MIE és a BKIK rendszeresen, évente legalább 2 alkalommal áttekinti és értékeli a megvalósított feladatokat, illetve új célokat fogalmaznak meg.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk