hirdetés
hirdetés

Eladta az Appeninn a Club Aligát

A turisztikai portfóliójukat képező projekttársaságokat eladják, és átállnak az irodabizniszre. A BAYER Property Zrt vásárolja meg a Club Aliga területét tulajdonló PRO-MOT HUNGÁRIA Kft-t. Az adásvételi szerződést csütörtökön írták alá a projekttársaság tulajdonosai.

hirdetés

A megállapodás értelmében a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-t- leányvállalataikon keresztül - 75-25 százalékban tulajdonló Appeninn Nyrt. és Lexan Holding egyaránt eladja saját üzletrészét az egyik legnagyobb magyarországi ingatlanfejlesztőnek. Az Appeninn Nyrt. 2018-ban vásárolta meg - a társaság kizárólagos tulajdonában lévő Appeninn BLT Kft.-n keresztül- a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. többségi tulajdonrészét, mivel nagy potenciált látott az egykori balatonvilágosi pártüdülő 47 hektáros területének fejlesztésében. A PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. az elmúlt két évben már számos előkészítő munkálatot és rekonstrukciós célú beruházást elvégzett a területen, valamint a tereprendezés is megkezdődött. A 2021 őszére elkészült tervek alapján a területen egy új településrész jöhet létre. A beruházási tervek megvalósítását a Kisfaludy Fejlesztési Program keretéből elnyert pályázati források is segíteni fogják. Bihari Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben ismertette: a balatonvilágosi beruházások előkészítése jelenleg is intenzíven folyik. Azonban tőzsdei vállalatként a cég számára elsődleges cél a részvényesi értékteremtés, amit a hosszabb távon megtérülő elemek nyereség realizálása mellett történő divesztíciójával is erősíteni kívánnak. Ennek részeként döntöttek a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.-ben meglévő üzletrész értékesítéséről.

Lima Tervezőiroda: A Club Aliga látványterve
Lima Tervezőiroda: A Club Aliga látványterve

Balázs Attila, a BAYER Property Zrt. igazgatóságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. megvételével Magyarország egyik legnagyobb fejlesztési potenciállal rendelkező ingatlanához jutnak hozzá. Fejlesztési terveik véghezvitele esetén a terület a Balaton egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává válhat - jelezte. Az Appeninn Nyrt. 2022. február 10-én döntött üzleti stratégiája felülvizsgálatáról és módosításáról. Eszerint az 5 éves üzleti stratégiában megfogalmazott céloknak megfelelően az Appeninn Nyrt. a további bővülést magas hozamot ígérő, jó minőségű, elsősorban Budapesten, továbbá a CEE és SEE régiókban található irodaépületek akvizíciójával fogja elősegíteni. A másik stratégiai célszegmens a kiskereskedelem területe. Az akvizíciókhoz szükséges forrásokat a társaság döntően a turisztikai portfólióját képező projekttársaságok értékesítésével kívánja előteremteni. Ebbe a sorba illeszkedik a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. 75 százalékos üzletrészének értékesítése - írták a közleményben. Az Appeninn Nyrt. részvényei a Budapesti Értéktőzsde prémium kategórájában forognak, a részvény legmagasabb értéke az elmúlt egy évben 310 forint, minimuma 188,5 forint volt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk