hirdetés
hirdetés

Európa hangulatos karácsonyi vásárai

Idei három karácsonyi túrajavaslat olyan helyekre, amelyek kevésbé felkapottak, azonban igazi adventi élményt nyújthatnak az utazónak. A roadster.hu cikke a Travel and Leisure összeállítása alapján.

hirdetés

Adventi vásárról adventi vásárra

A Trafalgar ebben a szezonban sajátos túraélményt ajánl, amelynek keretében nyolcnapos németországi karácsonyivásár-turnéra lehet bejelentkezni. A túra során a résztvevők megállnak például az ország legrégebbi adventi vásárában, sőt, egy UNESCO világörökségi védelem alatt álló kastélyban rendezett piacon is.

Bár az összes útvonal magával ragadó, a nyolcnapos Classic Christmas Markets néven futó túra mind közül kiemelkedik, hiszen Németországon keresztül haladva megáll többek között Nürnbergben, a “világ mézeskalács-fővárosában” és Würzburg híres piacán.

Aki ennél többre vágyik, annak a Trafalgar egy másik túrát is kínál Németország, Ausztria és Svájc karácsonyi vásárait érintve. Ez nemcsak a vezetett vásári élményeket foglalja magában, hanem egy autentikus svájci ünnepi vacsorát is egy helyi családnál.

pixabay.com
pixabay.com
 

Bor, sör és ünnepi jókedv

A tizennyolc-harmincöt év közötti korosztály számára szervezett utazásokra szakosodott Contiki karácsonyi kalandja hétnapos németországi körútra invitál, ami tele van ikonikus adventi vásáros megállóval, ahol hagyományos finomságokat lehet kóstolni és számos Insta-pozitív helyen fotózkodni.

A túra során a vendégek délelőttönként a Rajnán hajókázhatnak, esténként forralt bort kortyolgathatnak Frankfurtban, Koblenzben pedig egy közeli borászatban ismerkedhetnek meg a helyi borokkal.

Reggel egy bögre forró csokoládéval a kezükben Rothenberg fallal körülvett városába indulnak, aztán Nürnberg következik, ahol mézeskalács-készítő tanfolyamon és városnézésen vehetnek részt. A kaland Münchenben ér véget a Neuschwanstein-kastély meglátogatásával, egy vélhetően emlékezetes estével egy hagyományos bajor sörözőben, és persze egy utolsó sétával a karácsonyi vásáron.

Bár maga az ünnep még messze van, de a hangulatba kerülés egyik alapelemeként ismert karácsonyi vásárokkal kapcsolatban már érdemes előre gondolkodni. Annál is inkább, mert a tavalyi elmaradások után idén egész Európában nagyon készülnek az ünnepi hangulatú extra programok szervezői. Mutatjuk a kedvenceinket a luxus hajókirándulásoktól kezdve egészen a személyre szabott túrákig.

Luxuskarácsony a vízen járva

Uniworld Boutique  ebben a szezonban hat tematikus ünnepi hajóutat állított össze, amelyek Európa legnépszerűbb és kevésbé ismert karácsonyi vásárainál kötnek ki.

Bár az összes útvonal magával ragadó, a nyolcnapos Classic Christmas Markets néven futó túra mind közül kiemelkedik, hiszen Németországon keresztül haladva megáll többek között Nürnbergben, a “világ mézeskalács-fővárosában” és Würzburg híres piacán.

 

(forrás: Travel and Leisure / roadster.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk