hirdetés
hirdetés

Februártól csak így számít védettnek Magyarországon

Bejelentették: változnak a védettségi igazolványokkal, karanténnal kapcsolatos szabályok Magyarországon. Jöhet a negyedik oltás is.

hirdetés

Csütörtökön kormányinfót tartott Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondta, hogy az omikron variáns megjelent itthon, a fertőzések nagy részét az új variáns adja. "Ma már ki lehet jelenteni, hogy a koronavírus omikron variánsa kevésbé súlyos, ezért azt látjuk, hogy a növekvő megbetegédsszámból arányosan nem következik növekvő halálozás és kórházi betegszám. Az omikron korábbinál pozitívabb tulajdonsága, hogy gyorsabb lefolyású a vírus okozta megbetegedés. Ezért a karanténkötelezettség hét napra csökken, öt nap után negatív teszttel lehet szabadulni" - számol be a Portfolio.hu.A portál arról is ír, hogy a magyar társadalom 64%-a oltott, ez a régióban jó adat, Európában az utolsó harmad elején vagyunk. A védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvánnyá alakul, az átesettség fogalma az omikron után mást fog jelenteni, mint előtte, csak az oltás jelent védettséget.

Gulyás azt is hangsúlyozta, hogy nem kellenek új igazolványok, QR-kóddal ellenőrizhetők a meglévők, és a tény, hogy a gazdája felvette-e a harmadik oltást. Feb. 15-től a harmadik oltottak és a 6 hónapon belül másodszor oltottak lesznek csak védettek hivatalosan. A 18 éven aluliaknál a két oltás elegendő.

A védettségi igazolvány a második oltástól számítva hat hónapig lesz érvényes. A védettségi február 15-től oltási igazolvánnyá változik és a mostani állapotok szerint az 500 fő feletti rendezvényeket csak oltási igazolvánnyal lehet látogatni. A negyedik oltásról azt mondta, hogy a negyedik dózist orvossal való konzultáció után bárki felveheti, az erről szóló szabályozás a héten jelenik meg.

 

 

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk