hirdetés
hirdetés

Fél év alatt jelentősen megugrott a foglalások száma

Az idén 5 éves ALDI Utazásnál.

hirdetés

Ezzel kapcsolatos közleményük szerint 2022-ben, az első hat hónap alatt több foglalás érkezett, mint a Covid előtt időszakban egy év alatt. Változott a legnépszerűbb úti célok sorrendje is, idén Horvátországba utaznak a legtöbben. Népszerű a pénzvisszafizetési garancia is, már az utazók 90 százaléka él ezzel a plusz szolgáltatással nyaralása foglalásakor.

depositphotos
depositphotos
 

Ausztria helyére lépett Horvátország 

Az év első felében minden korábbinál több utat és szállást értékesítettek. 2022 első hat hónapja során már többen választották a szolgáltatót, mint 2019-ben egész évben. A magyar utasok között legnépszerűbb úti célok sorrendje is változott.

A korábbi éllovas Ausztria helyett immár Horvátországba utaznak a legtöbben, az utasok 37 százaléka itt üdül, míg nyugati szomszédunk 31 százalékkal a második helyre került. A Covid-időszak alatt visszaszorult Olaszország ismét népszerűnek bizonyul, a harmadik legtöbb utas, 11 százalékuk Itáliát választja pihenése színhelyéül. A negyedik helyen a belföldi utak és szállások állnak. A Közel-Kelet is vonzó, Törökországba és az Egyesült Arab Emirátusokba is sokan utaznak, mindegyik országba arányaiban többen, mint például a szomszédos Szlovéniába.

Legtöbben pénzvisszafizetési garanciával foglalnak

Az utaztató cég 2021-ben, a pandémia időszaka alatt vezette be az autós utaknál opcionálisan foglalható pénzvisszafizetési garanciát, amelyet 2022-től a repülős és hajós utazásoknál is lehetővé tett. Az üdülők így gondtalanul foglalhatják le nyaralásukat, hiszen az autós utak esetében személyenként 1500, a repülős, hajós és vasúti utazás esetében pedig személyenként 4000 forintba kerülő szolgáltatás biztosítja, hogy az indulás előtt 7 nappal, akár indoklás nélkül is lemondható a foglalás. Lemondás esetén 100 százalékban visszatérítik a befizetett összeget. 

„A magyar utazók foglalásaik esetén mindössze 10 százalékában veszik ténylegesen igénybe ezt a lehetőséget. Cégünk bármilyen váratlan esemény vagy betegség esetén teljes mértékben visszatéríti a foglalás díját” – mondta Andreas Hamorszky, az Eurotours osztályvezetője, aki az ALDI Utazás portfóliójáért felel.

 

(forrás: Eurotours / ALDI Travel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk