hirdetés
hirdetés

Félmillió regisztrált felhasználója van a közbringarendszernek

Új rekordot döntött a bécsi közbringarendszer, a Citybike: a napokban köszöntötték az ötszázezredik regisztrált felhasználót. A tizenkét évvel ezelőtt kitalált szolgáltatás mára igazi exportslágerré vált.   

hirdetés

Tizenegy éve helyezték üzembe az osztrák főváros közbringarendszere, a Citybike első dokkolóit és kerékpárjait – azóta töretlen sikernek örvend a szolgáltatás. Olyannyira, hogy a napokban köszöntötték a Citybike ötszázezredik regisztrált felhasználóját, Atasever Nebit, akit egy elektromos kerékpárral is megajándékoztak.

Az ünnepi alkalomból Maria Vassilakou, Bécs polgármester-helyettese elmondta: „a Citybike-kal olyan úttörő teljesítményt ért el Bécs, amely azóta világszerte számos követőre talált. A rendszert minden nap több ezer ember használja, és nemcsak a turisták számára fontos szolgáltatás, hanem a bécsiek körében is sokat használt, nélkülözhetetlen közlekedési eszköz lett”.

A Citybike koncepcióját 12 évvel ezelőtt dolgozta ki a Gewista, Ausztria legnagyobb kültéri reklámcége, amely azóta is üzemeltetője a közbringarendszernek. Jelenleg 118 dokkolóállomáson 1.450 kerékpár áll a felhasználók rendelkezésre, de az a cél, hogy 2014 végére 120 dokkolóállomásra és 1.500 biciklire emelkedjen ez a szám. Tavaly a közbringákat 790 ezerszer használták és összesen 2,5 millió kilométert tettek meg velük. Az ötlet pedig annyira sikeres lett, hogy világszerte hatvan metropoliszba exportálták, Párizstól Brisbane-ig.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk