Flashmob és lakoma

Nem mindennapi látványosság és lakoma várja az érdeklődőket a Budai Várban november 11-én, Szent Márton napján délelőtt 11 órától. 

Egy izgalmas meglepetéseket tartogató flashmob, azaz villámcsődület, népesíti majd be a Mátyás templom közvetlen környékét. Az esemény középpontjában Szent Márton legendája és egy piros palást áll.

Ennél többet nem árultak el a kezdeményezés szervezői, hiszen a lényeg a váratlan fordulatokban és az érdeklődők szabad részvételi lehetőségében rejlik.

Ha valaki kíváncsi arra, hogy mekkora a “palást” és ki veheti magára, annak nem kell mást tennie, mint feljönnie a Várba és kedve szerint részt venni a flashmob-ban.

Hazánkban a Márton-napi hagyomány mindenek előtt a libából készült ételek körül forog, így ezen a rendezvényen is főszerephez jut a gasztronómia. Az ország húsz legismertebb séfje érkezik a Várba, hogy egyedülálló kóstolót kínáljon saját készítésű libafalatjaiból. A nagyközönség számára ritka lehetőség nyílik legjobb szakácsaink műveinek széleskörű összehasonlítására. 

A hagyomány része az újbor megjelenése és első kóstolása is, ezért a libafalatok mellett az érdeklődők belekortyolhatnak az idei év hazai újbor termésébe. A palackok az ország legfontosabb bortermő vidékeiről érkeznek, így átfogó képet kínálnak majd a rendezvényre kilátogató számára.

Az esemény teljesen ingyenes, beleértve a kínált liba- és borkóstolót is, mely a készlet erejéig biztosítanak a szervezők. 

A szervező, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) arra kéri az irodákat, hogy lehetőség szerint vonják be ebbe a vidám hangulatú mulatságba utasaikat is. A szervezők várnak minden turizmusban dolgozó kollégát is, hogy egy pohár újborral a kezünkben együtt ünnepeljünk a villámforgatagban.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.