hirdetés
hirdetés

Fókuszban Kína és Budapest az Utazás kiállítás szakmai programjain

Idén március 3. és 6. között rendezik meg az Utazás kiállítást a Hungexpo területén, és a hagyománytól eltérően most két szakmai nappal is várják a látogatókat – csütörtökön és pénteken. Sőt, egy szakmai esemény még szombaton is lesz. Íme, a programok listája.

hirdetés

Az Utazás kiállítás idén is az „A” pavilonban kap helyet, március 3-án, csütörtökön kezdődik minden a kiállításmegnyitóval, amit a színpadon rendeznek meg 10:00 órakor. A szakmai programok a 25-ös pavilonban, valamint az "A" pavilon konferenciatermében és galériáján kapnak helyet. Az Utazás kiállítás idei díszvendége Kína, kulturális díszvendége Brazília, míg belföldi díszvendége Budapest.

Március 3-án, csütörtökön 12:00 órakor több ünnepélyes standmegnyitó is lesz: például az idei belföldi díszvendégé, vagyis Budapesté, a MÁV-Starté és az izraeli standé is.

Az egyik legnagyszabásúbb pénteki esemény azonban a 14:00 órakor kezdődő és egészen 17:45-ig tartó China Tourism Information Day konferencia, amely során előadást hallhatunk a Kína – Közép- és Kelet-Európai Turisztikai Koordinációs Központ 2016. évi turisztikai útvonalfejlesztő tevékenységéről és az eredményekről, a kínai kiutazó turizmus új trendjeiről, hosszú távú stratégiákról és marketing megoldásokról a kínai piacon, valamint a közösségi média és a kínai kiutazó turizmus egymásra hatásáról is.

14:45-17:30-ig konferenciázik az Afrika Expo is, melynek témája a kereskedelmi lehetőségek Afrikában, itt szó lesz többek között az afrikai országok és Magyarország kapcsolatáról, de etiópiai üzleti, befektetési és turisztikai lehetőségekről is beszélnek. Ezen kívül sok más témában tartanak még előadásokat a konferencia keretében.

Budapest, gasztronómia és egészségturizmus pénteken

A március 4-i, pénteki napon magyar-kínai bilaterális találkozó lesz, illetve a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ delegációjának bilaterális találkozóját is szintén megrendezik. B2B workshopok lesznek kínai tour-operátorokkal (10:00-15:00), valamint Korea delegációjának részvételével is (13:00-15:00).

09:00-11:00 óráig Budapest vendégül látja Magyarországot – vagyis Budapest szakmai konferenciája következik. Itt Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ ügyvezetője beszél a a főváros kulturális nagyrendezvényeinek, projektjeinek támogatásáról, dr. Fürjes Balázs kormánybiztos a megújuló Budapestről szól, dr. Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes pedig a fővárosi fejlesztésekről számol be. De szó lesz a mobilitásról, a nagy sportrendezvényekről, a Liget Projektről, a jövő állatkertjéről, a fővárosi színházakról és az IBUSZ-ról is.

11:00-12:00 óráig Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettesének előadása következik gasztroturizmus témában, 12:00-13:00 óráig pedig „Ga(s)ztronómia a Mecsekben, avagy Mecseki Zöldút, az év legízletesebb vendégváró úti célja” címmel hallgathatunk meg beszédet dr. Németh Ibolya, a Mecsek Zöldút Egyesület elnökségi tagjának előadása keretében.

13:00-16:00 óráig Semmelweis Egészségturizmus Konferencia lesz, ahol dr. Ruszinkó Ádám számol be egészségturizmusunk és gyógyhelyeink fejlődéséről, Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt. elnöke gyógyhelyeinkről és a gyógytényezőkről fog beszélni, Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója „Budapest, a fürdők fővárosa – fürdőfejlesztések mint stratégiai kitörési pontok” címmel tart előadást. A második szekcióban dr. Szegedi Andrea vezető turisztikai tanácsadó számol be a nemzetközi tendenciákról az egészségturizmusban, valamint a minőségmenedzsment szerepéről a piaci versenyben, dr. Puczkó László, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense az egészségturizmus keresletéről tart előadást, Hegyi Sára spa- és wellness-tanácsadó a wellness-t veszi górcső alá, míg dr. Maráczi Ferenc, a Semmelweis Egyetem tanársegéde az egészségturizmus-szervező BSc szakot mutatja be.

13:00-14:00 óráig Dr. Bencsik Zita, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli és Állampolgársági Főosztályának főosztályvezetője a „Biometrikus vízum kihívásai és megoldásai Kínában” címmel tart előadást.

Turisztikai Csúcstalálkozó szombaton

Még szombaton is lesz egy szakmai program: március 5-én tart turisztikai csúcstalálkozót a KKVHÁZ, a kerekasztal-beszélgetésen problémafelvetéseket és megoldási javaslatokat várnak a szakma képviselőitől. A csúcstalálkozó vitájának fő irányai az ágazat szabályzási kérdései, finanszírozása, nemzetközi versenyhelyzete és szakmai utánpótlása. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A részletes programbontásért és helyszínekért kattintson ide!

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk