hirdetés
hirdetés

Gigantikus képkeret épül Dubajban

Egyik irányból a régi, másik irányból a modern Dubajt látjuk, ha átnézünk rajta, sőt, az építmény tetején végig is sétálhatunk majd.

hirdetés

Dubai Frame néven újjabb attrakció nyílik az év végén Dubajban. A 150 méter magas épület a tervek szerint legalább annyira népszerű és ikonikus lesz, mint a Burj Khalifa vagy a Burj Al Arab.

A Dubai Frame látványterve (Forrás: thatdubaisite.com)
A Dubai Frame látványterve (Forrás: thatdubaisite.com)


A két tornyot egy 96 méteres híd köti össze, így alakul ki a képkeret formája. Különlegessége, hogyha egyik irányban nézünk rajta keresztül, a modern Dubajt látjuk - a Sheikh Zayed utat és a felhőkarcolókat -, míg a másik irányban igazi “képet” kapunk a múltról: a Deira, az Umm Hurait és a Karama negyedekről.

A híd padlójának középső 25 métere üvegből készül. Eredetileg úgy volt, hogy az egész híd átlátszó lesz, de a megkérdezett turisták nagy része egészen egyszerűen rémisztőnek találta azt, hogy 150 méter magasan egy üvegfelületen sétáljon, ezért a tervezők letettek erről az ötletről.

Így épül a Dubai Frame:hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk