Gyermekotthonokban a Zing hamburger

November közepétől egy hónapon át gyerekotthonokba viszik a kézműves hamburgereket a Zing munkatársai. Akciójukkal a segítségnyújtás mellett azt szeretnék elérni, hogy mások is kedvet kapjanak hozzájuk csatlakozni.

Az étteremlánc egyik tulajdonosa szerint közös felelősségünk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsünk a nem családban nevelkedő gyerekeknek, hiszen felnőttként ugyanabban a társadalomban élünk majd velük.

Budapesten és a nagyobb vidéki városokban évek óta hódít a hamburgerláz, a különböző éttermek, büfék, food truckok egymásra licitálnak újításokban, minőségben, alapanyagokban. Ám sokan vannak, akiknek egy ízletes burger elérhetetlen luxusnak számít.


Az idén negyedik születésnapját ünneplő Zing Burger, amely korábban is évente szervezett jótékonysági akciókat, idén úgy döntött, hogy útnak indul food truck-jaival, hogy november 15 és december 15 között gyermekotthonok lakóinak vigyék el a minőségi hamburgerezés élményét.

„Nagyon fontosnak tartjuk társadalmi szempontból is, hogy azok a gyerekek is boldog élményeket kapjanak, akik nem családban nevelkednek. Hiszünk abban, hogy minél többet adunk, annál több közös örömünk lesz, amikor ezek a gyerekek felnőnek” – mondta el Susánszky Ádám, a cég egyik tulajdonosa.


„Minden év végén igyekszünk segíteni, de eddig nemigen adtunk hírt róla, mert a segítségnyújtásra nem PR-fogásként tekintünk. Idén azért döntöttünk amellett, hogy nyilvánosságot adunk akciónknak, mert abban bízunk, hogy mások is kedvet kapnak majd csatlakozni, és jövőre még több gyermekotthon lakója tapasztalhatja meg a food truck élményt” – mondta el Csanda Eszter, a Zing másik tulajdonosa.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.