hirdetés

Három év szünet után ismét nyitva ez az ikonikus étterem

Három évvel a pandémia miatti első lezárás után újranyit a Zsidai Csoport egyik egysége, a Baltazár Grill - tájékoztatta lapunkat a társaság. 

hirdetés

A Baltazár szálloda, grill étterem és bár egyben. A Zsidai Csoporthoz tartozó egység Budapest történelmi belvárosának szívében, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben található - olvasható a társaság közleményében. 

Míg az egységhez tartozó boutique hotel a pandémia alatt is nyitva állt, a grill étterem három év után most tud újranyitni. Gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, széles vegetáriánus választék és magyar klasszikusok is jellemzik a Michelin Guide által ajánlott konyhát.

"Egyszerű, becsületes konyhát viszünk erős grill fókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi az ételeinket. A Baltazárban büszkék vagyunk a konyhánkban használt alapanyagokra és technológiai eszközeinkre. A híres spanyol Josper Grillre épül konyhánk. A legmenőbb, manufakturálisan kézzel készülő katalán faszenes grill kemencét használjuk, mely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. Kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet használjuk grillünkben - nyilatkozta Zsidai Roy.

Az étterem minden nap reggelivel is vár, tavasztól késő őszig pedig romantikus macskaköves terasszal egészül ki.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a tévhittel ellentétben a Budai Várba be lehet hajtani autóval és a parkolás is teljesen legális az erre kijelült területen, az utcákon. Az autós a kapunál húz egy kártyát, melyet az ebéd/vacsora végeztével fizetéssel érvényesít a fizetőautomatánál, és egyszerűen kihajt vagy a Bécsi kapunál vagy a Lovas utcánál.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk