hirdetés

Háromcsillagos szálloda épül Pécsett

Újabb szálloda alapkövét helyezték el Pécsett, alig néhány méterre a buszvégállomástól, a vasútállomás közelében.

hirdetés

Az évek óta üresen álló telken egészségügyi és wellness-szolgáltatásokat nyújtó hotel épül uniós és hazai források felhasználásával.

Az alapkőletételen, a beruházó cég ügyvezetője, Waller Kornél elmondta, a háromcsillagos, egészségturisztikai célokat is szolgáló Pécs Medihotel megépítéséhez az Új Széchenyi Terv keretében közel 1 milliárd forint uniós és hazai támogatást nyertek el.

Kitért arra is, a szálloda a klasszikus szolgáltatások mellett egészségközponttal is rendelkezik majd. Hangsúlyozta, Pécsre mind több turista érkezik, közöttük olyanok is, akik a város értékeinek megtekintése mellett időt fordítanának egészségi állapotuk felmérésére, s az ehhez kapcsolódó tanácsadások igénybevételére is.

Mindehhez Páva Zsolt, a város polgármestere hozzáfűzte, hogy az elmúlt években sorra tűntek el az épületek nem csak a belvárosban, de városszerte. Ez a telek, amelyre a szálloda épül, szintén esztendők óta üresen állt. A befektető és a város céljai egybeestek, ugyanis Pécsett erősíteni kívánják a turizmust, hiszen minél több turista érkezik a városba, az nem csak Baranya székhelyének hírét viszi, de bevételt is jelent a turizmusra épülő vállalkozásoknak. Ennek egyik fontos eleme, hogy méltóképpen tudja Pécs fogadni az ide látogatókat, hogy kényelmes szállodákban, apartmanokban lakhassanak. Az pedig, hogy egy magánbefektető szállodát épít a városban, jól mutatja, hogy nagy lehetőségek vannak a turizmusban.

Az új szálloda a városi buszpályaudvar és a vásárcsarnok közelében, a Bajcsy Zsilinszky utca, Ipar utca, Alsómalom utca és Zólyom utca által határolt területen épül fel. A Pécs Medihotel nevet viselő, háromcsillagos szálloda az egészségügyi és turisztikai céllal érkező külföldi és hazai vendégeket fogadja majd. Szolgáltatáskörének kialakításakor kiemelt figyelmet kapott, hogy azok a gyógyászati céllal érkezők és az őt kísérő családtagok, barátok igényeinek teljes körűen megfeleljenek.

A csaknem 6000 négyzetméter alapterületű, négyszintes hotel három emeletén, 92 szobában 274 vendéget tudnak elszállásolni. A földszinten, valamint az első emeleten kap helyet a 490 négyzetméteren elhelyezkedő, komplex szolgáltatásokat - mozgásterápia, alvólabor, teljes állapotfelmérés – nyújtó egészségközpont, valamint a 270 négyzetméter alapterületű wellness-részleg.

A szálloda a tervek szerint 2015. május végére épül fel, amellyel újabb negyven munkahely jön létre a városban.

Szalai Kornélia
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai