hirdetés

Itt a street food fesztivál adventi vásár verzióban

Összegyúrták az ünnepi fényárral, fahéj illattal hívogató adventi vásárok szerethető részeit némi emelkedett hüttés hangulattal és változatos nemzetközi street food fogásokkal, amiből a 2021-es szezonra megszületett a Winter Food Fest.

hirdetés

A belváros szívében, a Deák Ferenc téren, a jól ismert Fröccsterasznál végre úgy érinthet meg az ünnepi, télies hangulat, hogy a forralt borod, puncsod mellé fővárosi kedvencek hozzák el a kényelmesen fogyasztható különlegességeiket. Sőt, ebben a formában még sosem találkozhattunk a Mazel Tov, a Tereza vagy a 101 Bistro csapatával és fogásaival, nekik is új és izgalmas ez a téli kaland! Nem mellesleg pedig egy újgenerációs gasztro-összefogásként debütálnak, leporolván mindent, amit a megszokott vásárokról gondoltunk és tapasztaltunk - tájékoztatták lapunkat az összefogás résztvevői.



A La Cabina, a mexikói Tereza street food kistestvére sült paradicsomlevest kínál, és egy tépett malacos quesadillát is megmutatnak. A chili con carnéjuk pedig kihagyhatatlan, igazi átmelegítő fogás. A Mazel Tov egy kis Közel-keletet és néhány kanálnyi Marokkót hozott a Winter Food Fest-re: a vegán lencsekrémlevesük, a bárányhúsos, ízgazdag, fűszeres-gyömbéres marokkói harira raguleves és saját Reuben szendvicsük közül választhatunk.



Akik a téli baráti összejöveteleket, közös lakomákat füstös húsok nélkül el sem tudják képzelni, a Smoke Riders csapatának kínálatából szemezgethetnek: marhából és malacból állítanak össze szaftos tépett húsos szendvicseket, de a meleg, hömpölygő sajtszósszal leöntött cheese fries is elérhető. A Széll Kálmán térről most a pesti oldalra is átkacsint a tajvani specialitásokra kortárs szemléletben fókuszáló 101 Bistro. Energiát, melegséget és mély ízeket hozó tradicionális marhalevesükbe 12 órán át készülő szaftos oldalas, lamien tészta is kerül, de érkezik az arany kimcsi és a remegős onsen tojás csilimorzsával fogás is. A csiliből otthonra is vásárolhatunk.



Desszertfronton a Chimney Cake régi családi receptúra alapján készített hagyományos és rendhagyó kürtőskalácsaiban bízhatunk. A Winter Food Fest-re az alapok mellett egy töltött, pisztáciakrémes kürtőst fejlesztettek.

Vasárnaptól csütörtökig 12:00-22:00 óráig, pénteken és szombaton 12:00-00:00-ig a Winter Food Fest-en bebizonyosodik: ilyen is lehet egy adventi forgatag!

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk