hirdetés
hirdetés

Jó szezonra számítanak a helyiek és a Tunéziába utaztató hazai irodák

„Csak két óra kell a napsütéshez”, ezzel a szlogennel is kezdődhetett volna Tunézia ünnepélyes standnyitóval összekötött sajtótájékoztató az Utazás Kiállítás szakmai napján, ahol nemcsak az ország magyarországi nagykövete, hanem hazai utazási irodák is bemutatták nyári ajánlataikat.

 

hirdetés

Optimistán nyilatkozott országa turizmusáról Abdelkarim Hermi, Tunézia egy éve kinevezett budapesti nagykövete. Elmondta, bizakodóan tekintenek az idei szezonra, hiszen az egyre kedvezőbb beutazási feltételek új lendületet adhatnak a nyári kiutazásnak Magyarország felől.

Mint arról mi is hírt adtunk, február 26-tól a teljes oltási sorral rendelkező utasoknak nem kell sem PCR-, sem antigénteszt a beutazáshoz. Azok pedig, akik még nem rendelkeznek ilyennel, 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy az utazás megkezdése előtt 24 órával elvégzett, negatív antigénteszttel léphetnek be az országba. A 18 év alattiakra a tesztkötelezettség nem vonatkozik, és az is jó hír, hogy Tunézia ráadásul minden Magyarországon használatos oltóanyagot elismer.

 Ávrám Gabriella (Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal) és Abdelkarim Hermi nagykövet
Ávrám Gabriella (Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal) és Abdelkarim Hermi nagykövet
 

A nagykövet még kiemelte, hogy a pandémia ideje alatt sem tétlenkedtek a kényszerűségből bezárva tartott szálláshelyeik tulajdonosai: mivel országuk kormánya jelentős támogatást adott a szektornak, ezért sok szálláshely éppen ez idő tájt hajtott végre fejlesztéseket, és kiemelte azt is, hogy a helyiek nagyarányú beoltottságának köszönhetően országuk biztonságos úti cél. 

Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője elmondta, örülnek annak, hogy a feloldott beutazási korlátozások szabaddá teszik a nyaralást a hazai utazóközönség számára. Megtudtuk azt is, hogy májusban Budapest és Monastir között heti két charterjáratot indítanak, a második Djerbát is érinti majd. Azt is kiemelte, szerinte a tunéziai szállodák szolgáltatásai most változatlanok, illetve sok esetben jobbak, mint korábban, mert a pandémia hatására a helyszíneken fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására. Irodájuk különben erős februárt zárt a tunéziai foglalásokat tekintve, és a továbbiakban is élénk érdeklődésre számítanak.

Kálmán Krisztina, a Taurus Reisen irodavezetője szintén nagy várakozással tekint az idei szezon elé. „Csak két óra repülés, hogy megérkezzünk a napfénybe, Tunéziában ráadásul nagyon kedvező áron nyaralhatunk, hiszen a desztináció nagyon kedvező ár-érték arányú pihenési lehetőséget kínál”, mondta. Miközben találhatók kiemelt, extra szolgáltatást nyújtó hotelek is kínálatukban, a hazai utazóközönség náluk leginkább a közepes árfekvésű hoteleket keresi. Utasaik körében a visszatérő utasok aránya 30-40 százalék, és az is örömteli, hogy egyre több fiatal igényli az all inclusive szállodás ellátást. A Taurus Reisen szintén heti két charterjárat üzemeltetését tervezi a nyári főszezonban, júniustól kezdődően indítják a járatokat.

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk