hirdetés

Jótékonysági ebéd a felelős étkezésért

március 2-án vasárnap a Közös Lábos rendezvénysorozat részeként a Felelős Gasztrohős először készít helyi, szezonális élelmiszerekből ebédet a Szimpla Háztáji Piacon. A rendezvényen az Unom a banánt! receptverseny nyertesei is díjazásra kerülnek.

hirdetés

Felelős Gasztrohős csapata február elején receptversenyt hirdetett, hogy megtalálja a legfinomabb téli receptet, amely megfelel a felelős étkezés kritériumainak. A csapat célja a kezdeményezéssel az volt, hogy felhívja a háziasszonyok figyelmét az élelmezéshez kapcsolódó környezetterhelésre, és mind az élelmiszer-kilométerek mind az élelmiszer-hulladék csökkentése mellett arra buzdítsa őket, hogy fedezzék fel újra a hagyományos hazai alapanyagokat és recepteket.

A versenyre összesen több, mint 100 recept érkezett. A háromtagú szakértői zsűri - Kármán Erika, a Szatyor Egyesület elnöke; Udvarnoki Tünde, a Messzelátó Egyesület 50 km-es diéta programvezetője és Szabolcs-Gyuris Éva, a Funky Pho étterem kreatív séfje - az alábbi prioritások alapján választotta ki a nyertes receptet:
- magyar, szezonális alapanyagok
- minimális hulladékkal járó feldolgozás
- kevesebb hús és sajt, több zöldség és magvak használata

A beküldött receptek egyben inspirációként is szolgáltak a március 2-i ebéhez. A vasárnapi menüt a Felelős Gasztrohősök két gasztrobloggerrel - Nagy Zitával, a Zizi kalandjai szerkesztőjével és Hadarik Ritával, a KÖLES A Reform Konyha, és a RitaKonyhaja.hu blog séfjével - összefogva készítik el. A receptek kiválasztásakor elsőszámú szempont volt, hogy megmutassák: tél végén is lehet hazai alapanyagokból, környezetbarát ételeket főzni. Az alapanyagokat Budapesthez közeli kistermelőktől szerezték be.

A szervezők 12 órától várják az éhes vendégeket az alábbi menüvel:
Vegetáriánus: Szezonális zöldségragu polentával
Húsos: Céklaleves gazdagon, füstölt hússal
Helyszín: Szimpla Kert, Budapest, VII. kerület, Kazinczy u. 14.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai