hirdetés
hirdetés

Kambodzsa szárnyaló beutazással számol

A kínai tulajdonú Ruili Airlines első  - a kambodzsai  Sihanoukville-be indított -  menetrendszerű járata   január 27-én szállt le, összesen 104 utassal a fedélzetén. Az utasok a Yunnan tartománybeli Kunming Changshui nemzetközi repülőtérről érkeztek.

hirdetés

A Turisztikai Minisztérium államtitkára, Hor Sarun vezette küldöttség üdvözölte az első légi úton érkező kínai turistákat. A járatok újraindítása várhatóan hídként szolgál majd a kínai turisták beáramlásához, miután Kína feloldotta az utazási korlátozásokat. Chea Aun, polgári légiközlekedési államtitkár elmondta, hogy számítása szerit a Kambodzsába érkező kínai turisták száma néhány éven belül eléri a járvány előtti szintet. Sihanoukville mellett továbbra is érkeznek menetrendszerű járatok Phnom Penh és Siem Reap nemzetközi repülőtereire.

s

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője elmondta, hogy 2019-ben 2,36 millió kínai turista látogatott a királyságba és mintegy 1,8 milliárd dollár bevételt generáltak. Az összturizmusból származó idei bevételek várhatóan elérik a 4 milliárd dollárt, 15 millió belföldi és négymillió külföldi látogatónak köszönhetően. Tavaly 2,2 millió külföldi látogatót fogadtak, a 2021-es 200 ezerrel szemben.

Kína a világ legfontosabb kiutazó turisztikai piaca, így annak újraindulása nemcsak Kambodzsa, hanem az egész világ számára hatalmas jelentőséggel bír. Thong Khon Kambodzsa turisztikai minisztere hangsúlyozta, hogy a Királyság az előrejelzések szerint 2023-ban legalább 1 millió kínai turista fogadásával számol a 2022-es 110 ezres számmal szemben.

A magyar turisták körében is nagyon kedvelt desztináció a Kambodzsai Királyság, Elsősorban Angkor Wat szentélykomplexumba látogatnak a turisták, ahol 2-3 napig tartózkodnak. Az infratruktúra bővítésnek köszönhetően az ország főbb idegenforgalmilag érdekes célpontjai is könnyen elérhetőek, mint Sihanukville vagy Phnom Penh. Új gyorsforgalmi utak, repülőterek, gyorsvonat közlekedés beindítása, a szállodai kapacitás növelése és az idegenforgalmi szakemberek képzésének javítása mind hozzájárul, hogy a turisták, hosszabb időt töltsenek a királyságban és minőségi szolgáltatásban részesüljenek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk