hirdetés
hirdetés

Kecskeméti Tavaszi Fesztivál: fókuszban Kodály és a szecesszió

Március végéig tart a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, amelynek programjai a Kodály és a szecesszió mottó köré szerveződtek - közölte a szervező Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója.

hirdetés

Bak Lajos elmondta, hogy a fesztivált 32. alkalommal rendezik meg, március 31-ig 14 helyszínen csaknem 60 kulturális rendezvényre várják a város lakói mellett az oda látogató érdeklődőket is. Kiemelte, hogy összművészeti fesztiválról van szó, amelyen a hangversenyek és koncertek mellett kiállításokat, színházi találkozót, ifjúsági és dzsesszfesztivált, valamint kulturális egyesületek részvételével zajló konferenciát is rendeznek.

Bak Lajos a város 14 millió forintos támogatását jó befektetésnek nevezte, mert egy 30 millió forint költségvetésű kulturális programsorozat jön létre a támogatóknak, a társintézmények saját forrásainak, valamint a pályázatoknak köszönhetően. A három hétig tartó rendezvénysorozaton idén több mint húszezer látogatóra számítanak.A programfüzet szerint pénteken két kiállítással és egy hangversennyel veszi kezdetét az idei Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. A 2014-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Bán Mariannak és a nevéhez fűződő Az agyag hangja elnevezésű szimpóziumoknak állít emléket a Kápolna Galériában nyíló tárlat. A Hírös Agóra Kulturális Központ Genius loci című kiállítása pedig Kodály Zoltán és Lechner Ödön örökségének lenyomatait keresi a képzőművészet eszközeivel Kecskemét mai szellemi és művészeti életében. A tavaszi fesztivál nyitókoncertjét Vashegyi György vezényletével az Orfeo Kamarazenekar adja, hegedűn Simon Standage játszik.

A gyermekeket és a családokat egyebek mellett mesés-bábos, kézműves játszóházzal, Háry János daljátékkal, zománcozó foglakozással, bábelőadásokkal és koncertekkel várják. A képzőművészet iránt érdeklődők Király Gábor festőművész, Szalay Gyula grafikus- és festőművész tárlatai mellett a Kodály inspirációk zománcban, a Kodály fresh, a Szecesszió a könyvművészetben és a mindennapokban, valamint a Magyar kortárs nemezművészek - nemzedékek nemezei című kiállításokat nézhetik meg.

A zenei programok sorában Temesi Mária operaénekes, a Magyar Állami Operaház operanagykövete és növendékei koncertje, az Ars Nova Énekegyüttes ünnepi hangversenye, a 70 éves Matuz István Kossuth-díjas fuvolaművész, Déri György gordonkaművész és Kemenes András zongoraművész fellépései, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Kodály-estje, valamint a Kaláka Együttes és a Budapest Bár koncertjei szerepelnek.

A tavaszi fesztivál kínálatát a hagyományosnak mondható Bohém Fesztivál, a Kecskemét Fringe, a Szín-Tár és a Világzenei Együttlét évről évre megújuló programkínálata is gazdagítja. A rendezvénysorozat ideje alatt a Deák Ferenc téren kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár várja az érdeklődőket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk