hirdetés
hirdetés

Két turisztikai vásár, kétféle magyar megjelenés

Január 12. és 15. között rendezték meg a bécsi Ferien-Messe turisztikai kiállítást és vásárt. Míg korábban a Magyar Turizmus Zrt. összefogta a kiállítókat, idén 12 magyar kiállító fogott össze, hogy egy közös standon megjelenjenek.

hirdetés

Kosztolánczi Viktor, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa értékesítési és marketing igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a szálloda számára ez egy kulcsfontosságú vásár, hiszen vendégeik 30%-a osztrák, így nem jöhetett szóba, hogy ne jelenjenek meg a bécsi vásáron. Az igazgató elmondta, nagy feladat zúdult azzal a nyakukba, hogy idén nem volt külön magyar stand, amint megjelenhettek volna, de a lehetőségekhez mérten egy olyan standot sikerült összehozniuk, amin ki tudtak állítani, sőt, a várakozásokon felül teljesítettek, hiszen a kiállításra tervezett prospektusok már a harmadik napra elfogytak. Hozzátette – és ezzel együtt csalódottságát fejezte ki –, hogy ennek ellenére nagyon hiányzott egy igazi magyar stand látványos vizuális elemekkel, amivel valószínűleg még nagyobb érdeklődés övezte volna a hazai kiállítókat.

A bécsi Ferien-Messe
A bécsi Ferien-Messe

A kiállításon többek között jelen volt a Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. is, melynek ügyvezetője, Tar László elmondta: a standot a megszüntetett osztrák külképviselet korábbi dolgozóinak segítségével hozták létre – ugyanígy volt az utrechti vásár esetében. Az ügyvezető – aki jelenleg a stuttgarti utazási kiállításon tartózkodik – elmondta, hogy Stuttgartban van magyar stand. A vélekedések szerint a jövő évi stuttgarti kiállítás díszvendége Magyarország lesz, aminek az az előfeltétele, ha idén is kiállít egy standdal. Tar László hozzátette, nem tudják a pontos okát annak, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség miért nem vesz részt a vásárok koordinálásában, de valószínűnek tartja, hogy az MTÜ új arculattal szeretne megjelenni a későbbi vásárokon. Elmondta továbbá, hogy Albánia, Bulgária, Szlovénia, Csehország sokkal nagyobb standdal és több kiállítóval van kint Stuttgartban, ráadásul a külföldiek régiós szinten és nagy attrakciókkal jelennek meg.

A stuttgarti kiállítás
A stuttgarti kiállítás

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk