hirdetés
hirdetés

Kínában terjeszkedik a KLM

Újabb szakaszba érkezett a KLM holland légitársaság távol-keleti programja és ezen belül a kínai piac átszervezése.

hirdetés

A Xiamen Airlines légitársasággal együttműködve tovább bővült az évek óta kiemelten fejlesztett európai-kínai kapcsolat. A napokban Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója aláírta Kínában a Xiamen Airlines felvételét a már korábban üzemelő China Southernnel kiépített konzorciumba.

A megállapodás szerint már az idei nyári menetrendben június 26-tól heti három frekvenciával a kínai cég Boeing 767-es típusával megindul az eddigi egyetlen európai célállomására, Amsterdamba. Ugyanakkor a KLM a hét másik három napján az Amsterdam-Xiamen útvonalon kezd üzemelni. Xiamen város jól kiépített modern repülőtere évi 25 millió utasra épült és nagyon jó átszállási lehetőséget biztosít a hatalmas ország legfontosabb városai felé. Ezzel az összeköttetés-csomaggal a KLM immáron heti 57 járattal (beleértve a tajvani és hongkongi célállomásokat is) repül a két ország között öt nagy kínai légitársasággal együttműködve.

Bár a KLM vezetősége az első két évben nem vár komolyabb profitot, de ezen időszak elegendő lesz a piac kiépítésére és a későbbi sikerek megalapozására. A joint venture megállapodás – mint azt az elnök ezt részletezte – olyan rendszerben épül fel, természetesen a partner Air France bevonásával, mint az USA-ban a Delta és még korábban a Northwest megállapodások. Ezeket 1991-ben kötötték, folyamatosan monitorozták és 1997-ben módosították is, de ma már több mint 10 milliárd dolláros eredményt hoztak.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk