hirdetés

Kotyogós kávéfőzőben helyezték el hamvait

Eltemették az ikonikus dizájn tervezőjét, végakarata szerint a nevéhez fűződő kotyogós Moka kávéfőzőben. 

hirdetés

Eltemették Alfonso Bialettit a kotyogó formájú kávéfőző atyját. Kevés ilyen ikonikus tárgy van a világon, amit az emberek úgy használnak nap mint nap, hogy fogalmuk sincs, hogy kinek köszönhetik őket. Bialetti 1933-ban tervezte ezt a formát, majd ő maga is gyártotta ezt a hihetetlen karriert befutó, máig használatos eszközt:

Európában a kotyogót mokkafőzőnek ismerik, az ikonikus fromának és a brandnek volt egy reklámfigurája is, a bajuszos kisember, aki felteszi a kezét és egy ujjával azt mutatja, hogy kér egy feketét. 

A 93 éves korában meghalt Bialetti gyerekei szerint apjuk akarata volt, hogy a nevéhez fűződő kotyogós Moka kávéfőzőben helyezzék el hamvait. A Corriera della Sera tudósításában képek is láthatók arról, hogy urna helyett így Bialetti-kávéfőzőt állítottak az oltárhoz a temetési szertartáson, majd később is ez a kávéfőző került a családi kriptába a piemonti Casale Corte Cerro temetőjében. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk