hirdetés
hirdetés

Már biztos: a hidrogén lehet az új kerozin

Hidrogénnel táplált hajtóművet tesztelt a Rolls-Royce és az Easyjet - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Rolls-Royce és az Easyjet közös közleménye szerint a földi tesztet az Egyesült Királyságbeli MoD Boscombe Downban működő szabadtéri tesztlétesítményben hajtották végre egy átalakított, korai koncepciódemonstrátorként használt Rolls-Royce AE 2100-A erőforrás felhasználásával.

Fotó: Rolls-Royce
Fotó: Rolls-Royce

A mostani próba a tájékoztatás szerint jelentős lépés annak bizonyítására, hogy a hidrogén lehet a jövő szén-dioxid-kibocsátástól mentes repülőgép-üzemanyaga. Emellett a Rolls-Royce és az Easyjet karbonmentesítési stratégiájában kulcsfontosságú ez a teszt, amelynek célja annak bebizonyítása volt, hogy a hidrogén biztonságosan és hatékonyan képes energiát szolgáltatni a polgári repülőgép-hajtóművek számára.

A tesztekhez a zöld hidrogént az EMEC (Európai Tengeri Energia Központ) biztosította, az anyagot az Egyesült Királyságban, az Orkney-szigeteken található Edayban található hidrogéngyártó és árapálytesztelő létesítményükben állítottak elő, megújuló energia felhasználásával. A koncepció földi tesztjének elemzését követően a partnerség további, próbapadon végzett tesztek sorozatát tervezi, hosszabb távon pedig repülési teszteket is előkészítenek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk