hirdetés
hirdetés

Már csak pár hétig sétálhatunk a Marson

A magyar géniuszokat és találmányaikat bemutató interaktív tárlaton február közepe óta – a több mint 500 településről érkezett száz-ezernél is több egyéni látogató mellett – több mint 1000 iskolai csoport járt eddig az ország minden szegletéből.  Az utolsó hetekben a gyerekek ingyen nézhetik meg a kiállítást - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

hirdetés

Oxenfordból, Penningtonból, Bécsből és Csíkszeredából is érkeztek látogatók az Álmok Álmodói 20 kiállításra, összesen több mint 500 településről voltak már kíváncsiak a tárlatra az elmúlt 250 napban - február óta mindennap elérhető volt a program.

Elképesztő számok
A 6000 négyzetméteren és 1,5 kilométeres ajánlott látogatói útvonalon megvalósuló kiállításról sokat elárulnak a számok: több mint 50 helyről - magánszemélyektől és múzeumoktól - érkeztek tárgyak az Álmok Álmodói 20-ra, amely 30-nál is több interakcióval - egyebek mellett “bányarobbantással” és “Mars-sétával” - kínál felejthetetlen élményt. A tárlat a legmodernebb eszközök segítségével - pl. VR szemüveggel, LED fallal és 150 különböző kijelzővel - mutat be az elmúlt fél évezredből közel 600 magyar találmányt, fejlesztést.Humoristától a fizikusig
Február óta többször összefuthattunk a kiállításon a Debreceni Egyetem tudósaival, akik a tárlaton (is) zajló űrpaprika kutatást kísérték figyelemmel és rendszeresen szüretelték a zöldséget. Járt itt a Mobilitás csomópont egyik különleges kiállítási tárgyának, a kis Standard Superiornak a tulajdonosa is, az ismert holland újságíró-autógyűjtő Paul Schilperoord, illetve Janklovics Péter humorista, Jocó bácsi, a népszerű tanár és a fizikus-influenszer Tapasztó Orsi is végignézte a tárlatot – utóbbi posztjában azt emelte ki a kiállítás legnagyobb erényeként, hogy a laikusok számára érthetővé és megtapasztalhatóvá teszi a tudomány eredményeit. A program 2023. január 10-éig érhető el, a szervezők a gyerekek számára december 22-étől ingyenessé tették a belépést az utolsó hetekben, hogy minél több fiatal inspirálódhasson a világraszóló magyarok eredményeiből.

További információ: ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk