hirdetés
hirdetés

Megújult a Bükkbe vezető 25-ös főút egy jelentős szakasza

Az elmúlt évben az ismert téli és tavaszi esőzések a közútjainkon is sok kárt okoztak. Így például a Bükk turizmusában oly fontos szerepet játszó 25-ös főközlekedési úton, az Eger közelében levő Almárban

hirdetés

Aki Budapestről érkezik a hevesi megyeszékhelyre és tovább utazik a bükki idegenforgalmi helyekre, mint Szarvaskőbe, Bélapátfalvára, Szilvásváradra egészen Ózdig, ezen az úton érheti el célját.

Az említett esőzések miatt az útszakaszon sokáig félpályán, közlekedési lámpa segítségével bonyolították a forgalmat biztonsági okok miatt. A felújítási munkákhoz szükséges tervezést még 2010-ben közbeszerzési eljárással kezdték el, majd a kivitelezői közbeszerzést követően idén ősszel láthattak hozzá a helyreállításhoz.

Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei igazgatója a Turizmus Online-nak elmondta, ötven millió forint értékben végeztek munkát Almárban. Megerősítették az esőzés miatt tönkrement rézsüt, új pályaszerkezetet alakítottak ki, három új víznyelőt is létesítették és új burkolatot kapott a felújított szakasz. A felújítással végre sikerült megszüntetniük a félpályás útlezárást ezen a különösen nyáron zsúfolt szakaszon.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk