hirdetés
hirdetés

Napfény, tenger, Tunézia

És már alakul a Budapest-Tunisz közvetlen légi összeköttetés is.

hirdetés

Tunézia turisztikai követei tartottak szakmai tájékoztatót az idei Utazás Kiállítás második napján, február 28-án, a standjuk területén. Ahol többek közt elhangzott, a friss kormányváltást követően turisztikai stratégiájuk nem változott: fő céljuk továbbra is az, hogy minél többen érkezzenek hozzájuk, megismerve Tunézia páratlan szépségű kultúrális kincseit és természeti értékeit.

Jön a Budapest-Tunisz légihíd

Magyarországgal kapcsolatban elmondták, azt is jelzi, mennyire fontosnak tartják a magyarokkal való jó viszony ápolását, hogy nemcsak Tunézia magyarországi nagykövetasszonya, az Utazás Kiállítások történetében harmadszor is jelen lévő Sania Ilhem Ammar szólalt fel, hanem a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatóhelyettese, Jamel Buzid is eljött hazájából, és szintén részt vett a tájékoztatón. Többek közt megtudtuk, előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a nyári főszezonra létrehozzák a Budapest-Tunisz közvetlen légiforgalmi összeköttetést, ezzel nagyban segítve a könnyebb el- illetve hazajutást az adott desztinációhoz.

2020-ban 10 millió turista jöhet

A tunéziai idegenforgalmi szakértő azt is kiemelte, hogy a turisztikai mennyire fontos országának, ennek igazolására hallhattunk néhány adatot: 2019-ben 9,5 millió turista látogatta meg az észak-afrikai mediterrán tengerpart mentén fekvő országot, ez 16,6 százalékos növekedét jelent az előző évhez képest. Idénre még magasabb vendégszámot várnak, reményeik szerint elérik év végére a 10 milliót.

Hotelek átsorolása

Hallhattunk érdekes információt a tunéziai hotelek átminősítésével kapcsolatban is: a nagykövetasszony tájékoztatása szerint jelenleg történik országukban a szállodák átsorolása egységes minősítési rendszer alapján, így könnyebb lesz a máshonnan érkező turistáknak - így a magyaroknak is -, megszállni pont olyan szolgáltatásokat kínáló házakban, amelyeket európai mércével megszoktak és elvárnak.

Középen a nagykövetasszony, balra a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgató-helyettese, jobbra a programot megnyitó Raja Ammar, a magyarországi tunéziai képviselet vezetője
Középen a nagykövetasszony, balra a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgató-helyettese, jobbra a programot megnyitó Raja Ammar, a magyarországi tunéziai képviselet vezetője

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk