hirdetés
hirdetés

Nem a politika miatt csökkent az ITB szakmai látogatóinak száma

11 ezerrel kevesebb szakmai látogató az ITB-n; a berlini repülőtéri sztrájk a ludas. A sallert osztogató politikusoknak pedig sallert osztottak.

hirdetés

A vásárnak otthon adó Messe Berlin GmbH szerint a tavalyi 120 ezer szakmai látogató számának idei 109 ezerre csökkenése a március 10. péntekre hirdetett sztrájk volt. Jó érzékkel munkájuk beszüntetését a berlini Schönefeld és Tegel repülőterek dolgozói az ITB egyik, ha nem a legforgalmasabb napjára időzítették. Aki járt már az ITB alkalmával az amúgy is elviselhetetlenül szűkössé vált Tegelen, annak aligha kell bemutatni, milyen az, amikor ott sok-sok utas torlódik össze. Bár a 24 órás sztrájk sokaknak elvette a kedvét a berlini kiruccanástól, a nemzetközi szakmai látogatók száma mégis emelkedett. Az idei ITB-n 184 országból 10 ezer kiállító érkezett. Utóbbi is bizonyíték a szervezők szerint arra, hogy a politika egyelőre még nem tudta teljesen hazavágni a béke iparágát.

Kiállítóból nem volt hiány az idei ITB-n. A kép a nyitóesten készült (fotó: itb-berlin.de)
Kiállítóból nem volt hiány az idei ITB-n. A kép a nyitóesten készült (fotó: itb-berlin.de)

A megnyitón Donald Trump és Erdogan nevét nem foglalták imába az előadók. Christian Göke, a Messe Berlin GmbH vezérigazgatója szerint a „rasszizmus, populizmus és a népek közé ékelt akadályok nem összeegyeztethetők a prosperáló turizmussal. A turizmus a világgazdaság egyik legjelentősebb ágazata és munkaadója. Segíti egymás megértését és számos módon járul hozzá a hosszútávú gazdasági növekedéshez.”

Chrenkó zulu Enikő
a szerző cikkei

(forrás: FVW)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai