hirdetés
hirdetés

Nem épül meg a négycsillagos hotel Aligán

Visszavonta a Somogy Megyei Kormányhivatal a korábban kiadott környezetvédelmi engedélyt a Club Aliga fejlesztésére - írja a Sonline.hu.

hirdetés

A Kormányhivatal honlapján közzétett határozatban azzal indokolták a döntést, hogy a fejlesztők a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft. és a Hellnarik Hospitality Kft. jelezte a hatóság felé: az eredeti tartalommal nem valósítja meg a beruházást. Kifejtették: jelentősen eltérő műszaki tartalomban, kisebb beépítésben, egyes épületek átpozicionálásában gondolkodnak. Ezért az eredeti ingatlanfejlesztési és üzleti koncepciót felülvizsgálják.

Az aligai magaspart megóvásáért is küzdő Aligai Fürdőegyesület közösségi oldalán köszönte meg a fejlesztőknek, hogy a beruházás átdolgozása mellett döntöttek. Hozzátették: bíznak abban, hogy az új fejlesztési programot megismerhetik és véleményezhetik. S abban is bíznak, hogy közfunkciókat is megvalósítanak majd az új tervek alapján.

Látványterv: LIMA Design
Látványterv: LIMA Design

Tavaly adott hírt arról a sonline, hogy a fejlesztő 30 milliárd forintos fejlesztést kíván végrehajtani a 47 hektáros ingatlanon. A koncepció szerint öt év alatt, négy ütemben hoztak volna létre nemcsak turisztikai attrakciókat, de gyakorlatilag egy új településrészt álmodtak meg Aligaliget néven. Márciusban napvilágot látott egy több mint 200 oldalas terv, amelyben fotókkal is illusztrálta a fejlesztő elképzeléseit. A magaspart tetejére tervezett 122 szobás szállodaépület komoly visszhangot váltott ki, ugyanis annak megvalósítása a világosi partszakasz jellegzetességét adó magaspart „lefaragásával” járt volna.

Azóta tulajdonost cserélt a PRO-MOT HUNGÁRIA Kft., s az a kormányhivatali határozatból is kiderült, a tervek átdolgozása mellett döntöttek. "Információim szerint az új beruházói kör jóval visszafogottabb léptékű fejlesztésben gondolkodik, mondta a Sonline-nak Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: ezért elképzelhető, hogy környezetvédelmi hatástanulmányra nem is lesz szükség, de az is, hogy egy teljesen új eljárást kell lefolytatni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk