hirdetés
hirdetés

Nem találná ki, miért jár súlyos bírság ezentúl Horvátországban!

A megnövekedett turizmus főszezonban nagyon megterheli Dubrovnik erőforrásait, ezért számos döntés született: meghatározták, hogy egyszerre hányan lehetnek a történelmi óvárosban, vagy azt, hogy milyen hangosan működhetnek a vendéglátóegységek. Azonban néhány szokatlan döntést is hozott a városvezetés.

hirdetés

Dubrovnikban már a márványburkolaton guruló böröndök ügyében is a helyi lakosság mellé állt a város polgármestere - derült ki a Pénzcentrum az RTL híradó riportja alapján készült cikkéből. Az itt megszálló vendégek számára ez azt jelenti, hogy a jövőben felemelve kell a bőrödnjeiket a szállásra vinni, hogy ezzel is csökkenjen a zajszennyezés.

Depositphotos
Depositphotos

A frissen bevezetett szabályozás része, hogy szigorítják a kávézók-éttermek működését is, zajszintmérőket helyeztek el a különböző tereken. Amelyik vállalkozás a megengedett értéket túllépi, pénzbírságon túl engedélye bevonására is számíthat. "Hat vendéglátóegységet már bezárattunk egy-egy hétre, ha még egyszer túl hangosak lesznek, akkor nem nyithatnak ki, harmadik alkalommal pedig örökre bevonjuk engedélyüket" - magyarázta a városháza szóvivője.

A turisták számára egy rövid oktatófilm is készült, arról, hogy milyen szabályokhoz kell tartaniuk magukat.

Az intézkedések a megnövekedett turizmus miatt lettek beiktatva. Idén már az év első öt hónapban 46 százalékkal több turista érkezett Dubrovnikba, mint tavaly ilyenkor. A túlzott turizmus megakadályozására korlátozzák a nagy hajók működését is, így legfeljebb négyezer embert hozhatnak a hajók naponta. Amelyik hajótársaság ezt nem tartja be az nem jöhet többet Dubrovnikba.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk