November végén tartja közgyűlését a MSZÉSZ

Meghívó a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége XXXVI. Közgyűlésére, és a Közgyűléshez kapcsolódó Szemináriumára.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 

 

MEGHÍVÓ

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége XXXVI. Közgyűlésére,

és a Közgyűléshez kapcsolódó Szemináriumra

Időpont:            

Szeminárium: 2011. november 23. 14,00 – 17,00 – november 24. 9,30 – 12,00

Közgyűlés: 2011. november 24-25.

Helyszín:           Mercure Budapest Buda (1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.)

Regisztráció a Közgyűlésre: 2011. november 24.  10,00 – 13,30 a szálloda halljában

A Közgyűlést 2011. november 24-én 13,30 órára hívom össze. Amennyiben a tagság 50%-a + 1 fő nem lenne jelen, abban az esetben a Közgyűlést azonos napirenddel 16,00 órára ismét összehívom, amely az SZMSZ értelmében ezalkalommal már határozatképessé válik.

Kérjük, hogy piros tagigazolványát feltétlenül hozza magával, mert enélkül nem élhet szavazati jogával !

Szeminárium

a szállodai értékesítés, illetve vendéglátás aktuális kérdéseiről

November 23. szerda

14,00 – 14,50        Kupon-értékesítés – lehetőségek és kockázatok a szállodák számára

                Moderál: Maráczi Gábor, előadó: Réti Péter/Gulliver, Csere András igazgató/City Partner Hotel Szieszta Sopron

14,50 – 15,30        Evolution of Channel Management/ - Sascha Hausmann, CEO/Ratetiger

15,30 – 16,00        Kávészünet

16,00 – 16,45        A budapesti és vidéki szállodák on-line értékesítése - Hegedűs Attila/BDO

16,45 – 17,30        A HRS, booking.com, Expedia magyarországi képviselőinek tapasztalatai a hazai szállodák

on-line értékesítéséről

18,00                     Büfévacsora

 

November 24. csütörtök

9,30 – 10,00          Kávészünet

10,00 – 10,40       Tradíció és innováció Gerbeaud módra - Pintér Katalin 

10,40 – 11,20        Az F&B tevékenység megújítása a 93 éves Gellért Szállodában - Fekete Marcell éttermi igazgató

11,20 – 12,00        A vendéglátóiparban végzett hatósági ellenőrzések tapasztalatai a Fővárosban és Pest megyében

              - dr. Helik Ferenc/ OÁI

 

Közgyűlés

November 24. csütörtök

12,00 - 13,30 Ebéd

 

13,30 – 15,30 Plenáris ülés

A házigazda köszöntője                                                                                                   

Tarlós István főpolgármester köszöntője                                                                      

Elnöki beszámoló - Dr. Erdei János                                                               

Hogyan tervezi az MT Zrt élénkíteni a belföldi és nemzetközi keresletet? – Horváth Gergely/MT Zrt.     

Hotelstars tájékoztató - Kopócsy Andrea

A világturizmus várható alakulása 2030-ig – ahogy a UNWTO látja - Dr. Somogyi Zoltán/UNWTO, Executive Director for Member Relations and Services

Az EU megújult intézkedései a turizmus növelése érdekében. Szakpolitikai döntések, melyek a szállodák, éttermek működését befolyásolják – dr. Niklai Ákos

A magyar egészség- és wellness turizmus megújításának lehetőségei – dr. Fényi Ágnes/NGM    

Magyar Hotel Monitor – dr. Puczkó László                  

15,30 – 16,00 Kávészünet

16,00 – 18,00 Plenáris ülés folytatása

2011 évi költségvetés                                                                                                     

Tisztújítás: választmányi jelöltek bemutatkozása, választás                                   

„Év Szállodása” bemutatkozás, választás                                                                    

Oktatási Alapítvány beszámolója                                                                                 

Új tagok felvétele                             

                                                                  

19,00 Welcome cocktail

19,30 Gálavacsora

                Elnökség átadása

                Új Választmány bemutatása

                Év Szállodaszobája eredményhirdetése

             

November 25. péntek

8,00 – 9,00 Társult tagok ülése

9,00 – 10,00 Szekcióülések

  1. A 2012 évi új adó- és számlázási szabályok – dr. Antalóczy Györgyné
  2. Milyen válaszokat tud adni a vendéglátás a 2012 évi a szabályozóváltozások kihívásaira? – Márics József/Budapest Congress, Accor
  3. Minőségmanagement – mystery guesting – Kricska István/ClientFirst

10,00 – 10,30 Kávészünet

10,30 – 12,00 Plenáris ülés

Tájékoztató a SZÉP kártya bevezetéséről – Körtvélyessy László miniszteri biztos           

A SZÉP kártyával kapcsolatos eddigi tapasztalatok, gyakorlati kérdések – kerekasztalbeszélgetés              

Moderátor: dr. Erdei János, résztvevők: Katz Péter (Danubius), Szabó József (Hunguest) Tubai Csilla (K&H Bank) 

Beszámoló a délelőtt szekciókról                                                                              

12,30 Ebéd

A Közgyűlésen angol nyelvű tolmácsolásról gondoskodunk.

Kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot legkésőbb 2011. november 7-ig az azon megadott fax-számra, vagy  e-mail címre szíveskedjenek elküldeni.

Társult tagjaink részére a kiállításra történő jelentkezés Takács Ferencnél (e-mail: takacsferenc@assur.hu) történik, a helyeket jelentkezési sorrendben töltjük be.

Megjelenésére feltétlenül számítok.

Budapest, 2011. október                                                                                         

                                                                                                                            

 

                                                                                                                         dr. Erdei János
                                                                                                                                       elnök


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.