Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul

Négy szállodafejlesztésből egy várhatóan meghiúsul 

A hazai szállodaberuházások helyzetét és jövőjét járta körbe a parázsvitát sem nélkülöző kerekasztal-beszélgetés elismert szállodai szakemberek részvételével a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 57. közgyűlésén.  
Az MSZÉSZ augusztusi Trendriportja

Az MSZÉSZ augusztusi Trendriportja 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége részletes elemzést közölt az augusztusi vendégforgalmi adatokról.
Elmaradnak az MSZÉSZ régiós ülései

Elmaradnak az MSZÉSZ régiós ülései 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége naprakész információkkal itt értesíti tagjait és a szakmát.
Elindult a regisztráció az MSZÉSZ közgyűlésre!

Elindult a regisztráció az MSZÉSZ közgyűlésre! 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2019. november 27-28-án, a siófoki Azúr Hotelben rendezi meg őszi Közgyűlését.

Új ember tölti be az Északi Régió Régióvezetői pozícióját 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tájékoztatása szerint 2018. augusztus 1-jétől az Északi Régió Régióvezetői pozícióját Paraczky Pétertől Bágyi Péter, eddigi Régióvezető-helyettes veszi át.

Ön otthon van a korszerű szállodai energetikában? 

Akkor ossza meg a tapasztalatait az MSZÉSZ őszi tematikus napján!
Egy kutatás mind fölött

Egy kutatás mind fölött 

A turizmus dübörög, az eredményekből a hazai fürdők is kiveszik a részüket. De vajon hogyan tudnák még jobban? A Magyar Turisztikai Szövetség zártkörű sajtóreggelijén jártunk. 

Még három napig jelentkezhet az MSZÉSZ őszi közgyűlésére! 

2017. november 22-23-án, a hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezi meg őszi közgyűlését a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Újabb házak Hotelstars védjeggyel 

Újabb szállodák minősítéséről döntött a Hotelstars Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjegy Bíráló Bizottsága.

Kötelező szervízdíjat javasol a szállodaszövetség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) kezdeményezi a magyarországi vendéglátó üzletekben a kötelező szervízdíj bevezetését, mértékére 8-15 százalékot javasolnak - közölte az MSZÉSZ az MTI megkeresésére szerdán.

Ez történt a Turizmus és Profit 2017 konferencián 

Az éttermi mellett, a szállodai áfa csökkentést és a szervízdíj bevezetését is szorgalmazták Az Utazó magazin Turizmus és Profit 2017 konferenciáján.

Öt százalékos szállásáfát és kötelező szervízdíjat kér az MSZÉSZ alelnöke 

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) alelnöke egy szakmai konferencián az egységes, öt százalékos áfakulcs és a kötelező szervízdíj bevezetését kérte a kormányzattól. 

Ülést tartottak a szállodaszövetség külföldi vezetésű tagszállodái 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2017. április 13-án a külföldi vezetésű tagszállodák részére tartott ülést Könnyid László elnök és Flesch Tamás általános alelnök vezetésével.

MSZÉSZ: rendkívüli tisztújító közgyűlés márciusban 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége tájékoztatja tagjait, hogy 2017. március 21-én rendkívüli tisztújító közgyűlést tart.

Kiderült, melyek a tavalyi év legjobb hazai szállodái 

Péntek este nyilvánosságra hozták a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által immár negyedik alkalommal meghirdetett Év szállodája 2016 verseny eredményét. Magyarország legjobb szállodái a Corinthia Hotel Budapestben gálavacsorán vehették át az elismerést.

Rendkívüli közgyűlést tartott az MSZÉSZ 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének 2017. február 21-i, a Continental Hotel Budapest szállodában tartott rendkívüli közgyűlésén elfogadták a szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) módosítását, illetve döntést hoztak arról, hogy a korábbi elnök, dr. Niklai Ákos 2017. január 1-jén bejelentett lemondása miatt kialakult helyzetben új vezetőséget választanak.

Rendkívüli közgyűlést tart a Szállodaszövetség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Rendkívüli közgyűlést tart 2017. február 21-én a Continental Hotel Budapest szállodában.

November: a migránsválság miatt ugrott ekkorát a vendégéjszakák száma 

Novemberben a robbanásszerűen növekvő bel- és külföldi keresletnek köszönhetően szállodáink forgalma, minden mutatószámának növekedése messze felülmúlta a megelőző hónapokban elértet. Ennek oka, hogy 2015 novemberében – a migránsválság és a párizsi merénylet következtében – csökkent a beutazó forgalom, s ahhoz képest 2016 novemberében országos szinten 17,4%-os, Budapesten 23,8%-os növekedés volt a külföldi szállodai vendégéjszakákban. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportja.

Az Európai Bizottság felmérést végez a szállodák és az OTA-k közötti kapcsolatról 

A HOTREC – az EU tagországainak szálloda és vendéglátó szövetségeinek ernyőszervezete, amelyben Magyarországot az MSZÉSZ képviseli – tájékoztatása szerint az ún. Digitális Piacstratégia témában az Európai Bizottság tanulmányt szándékozik készíteni azzal a céllal, hogy megismerje az online foglalási platformok és a szolgáltatók (szállodák) közötti kapcsolatokat.

Januárban foglalkozik az MSZÉSZ az új elnök megválasztásával 

Január 11-én tart elnökségi és választmányi ülést a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) ügyvezető elnöksége, ahol foglalkozni fognak az új elnök megválasztásával, ami a szervezet működési szabályzata szerint történhet - mondta Kovács István, a MSZÉSZ főtitkára.

Lemondott Niklai Ákos, az MSZÉSZ elnöke 

Lemondott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöki tisztségéről dr. Niklai Ákos.

Budapest szállodaigazgatóinak mutatkozott be a BFTK 

2016 novemberében Budapest hivatalos turisztikai szervezete, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) stratégiai társult tagként belépett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségébe. Az együttműködési megállapodást Bükfürdőn, a Szállodaszövetség közgyűlésén írták alá. Ennek apropóján a BFTK egy évvégi találkozón látta vendégül a budapesti szállodaigazgatókat 2016. december 12-én a Vörösmarty téri Gourmet-házban. A vendégeket Bán Teodóra BFTK-ügyvezető, Pap Mária turisztikai divízióvezető és Kovács Györgyi Budapest Card-divízióvezető fogadta.

Vidéken a magyarok, Budapesten a külföldiek töltik az ünnepeket 

Folytatódik az évek óta tartó tendencia, karácsonykor az idén is több vendég lesz a hazai szállodákban - közölte Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Felhívás az Év szállodája 2016 Gálán való részvételre 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2016-ban negyedszer hirdette meg a hazai szállodák részére az "Év szállodája" pályázatot Az 5*, a 4* és a 3 * kategóriában.

Levélben köszöntötte a szállodásokat a kormánybiztos 

Bienerth Gusztáv kormánybiztos elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a Magyar Szállodaszövetség idei közgyűlésén, azonban levélben köszöntötte a résztvevőket.

A Szállodaszövetség stratégiai társult tagja lett a BFTK 

Régóta és ténylegesen fennálló stratégiai partnerségét erősítette meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal (BFTK Nonprofit Kft.). A felek az együttműködés feltételeit és céljait rögzítő megállapodást ünnepélyes keretek között az MSZÉSZ bükfürdői közgyűlésén írták alá 2016. november 24-én. Egyúttal 2017. januárjától a BFTK a Szállodaszövetség stratégiai társult tagjává válik.

Az MSZÉSZ őszi Közgyűlésének programja 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2016. november 23-24-én, a bükfürdői Caramell Premium Resort szállodában rendezi meg őszi Közgyűlését, melynek részletes programja már megtekinthető.

Egyre több szlovák, román és cseh turista érkezik hozzánk 

Augusztusban is kedvezően alakult a hazai szállodák teljesítménye. Országos szinten szállodáink összes bruttó forgalma 7,3%-kal, bruttó szobaárbevétele 9,5%-kal múlta felül a múlt évit január és augusztus között. A belföldi vendégéjszakák 7,8%-kal, a külföldiek 3,5%-kal nőttek. Az MSZÉSZ Trendriportja.

Novemberben lesz a Szállodaszövetség őszi Közgyűlése 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége őszi Közgyűlését 2016. november 23-24-én Bükfürdőn, a Caramell Premium Resort szállodában rendezi.

Új régióvezető a Szállodaszövetségnél 

Dinya Anikótól Bágyi Péter veszi át az MSZÉSZ Északi régióvezetői teendőit.

Vidéken dinamikusabban nő a külföldi vendégéjszakaszám 

A hazai szállodaipar 2016 első féléves eredményei összességében jónak értékelhetők, bár Budapesten idén áprilisban, májusban és júniusban is csökkent a külföldi vendégéjszakák száma a múlt évhez képest. Az MSZÉSZ Trendriportja.

Nem felel meg a valóságnak 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe a kutyabarát szálláshelyekkel kapcsolatban.

A hazai szállodaipar idei kilátásai: lassabb forgalomnövekedés várható 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) ismét elkészítette éves szállodapiaci elemzését – az ágazat bővülésének, versenyképességének javítását célzó javaslataival –, melyben a szállodaipar idei kilátásairól is szó esik.

A tisza-tavi szálláshelyek nagyon menők 

A tavalyinál erősebb nyári szezonra számít a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) az alapján, hogy az év első öt hónapjában minden magyarországi régióban nőtt a szállodák összes bruttó forgalma és a vendégéjszakák száma is - mondta Niklai Ákos, a szállodaszövetség elnöke.

Jól alakult a hazai szállodák első négy hónapja 

Turizmusunkban a 2016 első negyedévében tapasztalt kedvező folyamatok áprilisban is folytatódtak. Ezt mutatja, hogy a magyarországi szállodák első négyhavi összes bruttó forgalma 8,3%-kal, bruttó szobaárbevétele 11,1%-kal felülmúlta a bázist. A belföldi vendégéjszakák 10,2%-kal, a külföldiek 5,7%-kal nőttek szállodáinkban. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportja.

Magas volt a szállodáink foglaltsága az első negyedévben 

Tovább javult a turizmus teljesítménye Magyarországon, a szállodák első negyedéves bruttó forgalma 9,9 százalékkal, a bruttó szobaár-bevétele pedig 13,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Jól alakult a hazai turizmus márciusban 

2016 első két hónapjának kedvező teljesítménye után turizmusunk eredményei márciusban tovább javultak. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének trendriportja.

Kiáll a SZÉP-kártya mellett a Szállodaszövetség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének állásfoglalása a SZÉP-kártya esetleges megszüntetésével kapcsolatban.

Nagyot nőtt a kínai és ukrán, tovább csökkent a német vendégéjszakák száma 

Februárban is folytatódtak a pozitív tendenciák a turizmusunkban. A magyarországi szállodák szobafoglaltsága, bruttó átlag szobaára és REVPAR mutatója is emelkedett a múlt évhez képest a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Trendriportja szerint.

Ismét megrendezik az MSZÉSZ Biztonsági Szekciójának értekezletét 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége várja a tagság jelentkezését a Biztonsági Szekció VI. Értekezletére.

Online adatbázisba kerültek a minősített szállodák 

Áprilisban és májusban zajlik az a kampány, amelyet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége indított, a hotelcsillagok.hu címen már elérhető a Hotelstars által minősített magyarországi szállodák online adatbázisa.

Munkaerőgondok és minősítési kérdések a régióülésen 

24 szálloda 36 képviselőjével, 24 társult tag és 8 előadó részvételével, azaz közel 70 fővel zajlott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Keleti Régiójának ülése április 5 -én Debrecenben, a Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban.

Sokan töltik szállodában a húsvétot 

Átalakulóban vannak a húsvéti szokások, egyre több család tölti szállodában az ünnepeket, így a belföldi hotelekben várhatóan teltház lesz húsvétkor - mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

A HOTREC sürgeti a lakáskiadásra vonatkozó jogi szabályozást 

Az európai szállodaszövetség szerint regisztrálni kellene a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) keretében működő, rövidtávú lakás-bérbeadással foglalkozókat - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az ágazat berlini tanácskozását követően.

HOTREC: regisztrálni kellene a turisztikai céllal bérbe adott lakásokat 

A szállodaipar véleménye szerint a megosztáson alapuló gazdaság keretében működő lakások rövidtávú bérbeadása hatásainak elemzése, illetve az ilyen tevékenység regisztrációja szükséges.

Ülésezett az MSZÉSZ Környezetvédelmi Szekciója 

2016. március 3-án az InterContinental Budapest szállodában tartotta újjáalakuló ülését a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Környezetvédelmi Szekciója, amelyen 12 szálloda, szállodavállalat képviselője vett részt.

Megvannak a Szállodaszövetség tavaszi régióüléseinek időpontjai 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tavaszi régióüléseit az alábbi időpontokban és helyszíneken tartják.

Felmérés az európai szállodák értékesítési csatornáiról 

2016 február 29-én a HOTREC tagszövetségeivel, így az MSZÉSZ-szel együttműködve ismét felmérést készít az európai szállodák körében azok értékesítési csatornáiról. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!