hirdetés
hirdetés

Novemberig repülhetünk Prága és a Balaton között

A Hévíz-Balaton Airport és Prága között az utasok számára a Czech Airlines (CSA) július 28-án új, szezonális járatot indít, amelyek hétfőnként működnek majd az idei nyári szezon végéig, és a légitársaság ATR 72-es repülőgépekkel szállítja majd az utasokat. Ezt kedden, július 1-jén a fővárosban megtartott sajtótájékoztatón jelentették be.

hirdetés

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese üdvözlő beszédében elmondta, hogy a Prága-Hévíz-Balaton járat indítása új fogyasztói réteg megnyerését jelenti hazánk számára. A régióban az utóbbi időben számtalan fejlesztés történt többek között annak érdekében, hogy visszatérésre ösztönözze a vendégeket. Kerékpárutakat építettek, túraútvonalakat jelöltek ki, felújították a kilátókat, a pihenőket, bővítették a kalandparkokat, és új szolgáltatásokat is bevezettek – ismertette a vezérigazgató-helyettes.

„A Hévíz-Balaton Airport Nyugat-Magyarország és a Balaton régió nemzetközi repülőtereként alapvető feltétele a régió megközelítésének – mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy friss hatáselemzés szerint a repülőgépen érkező vendégek több időt és pénzt költenek a régióban, mint a közúton érkező turisták.

Daniel Sabík, a Czech Airlines szóvivője a tájékoztatón elmondta, hogy Hévíz, a keresett fürdőváros, illetve a Balaton, Közép-Európa legnagyobb tava a cseh légitársaságnak köszönhetően a történelem során először tesz szert közvetlen légi kapcsolatra Csehország fővárosával. „A járat 11:55 órakor indul Prágából és 13:20 órakor érkezik a Hévíz-Balaton repülőtérre. A Hévízről visszafelé induló járat 15 órakor száll fel és 16:30 órakor érkezik meg a prágai Václav Havel repülőtérre. A menettérti repülőjegyeket Hévízről Prágába már 30.900 forinttól megvásárolhatják az érdeklődők, beleértve a repülőtéri illetéket. A repülőjegyek megvásárolhatók a Czech Airlines weboldalán, illetve az utazási irodáknál és ügynökségeknél” – mondta.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a Hévíz és Prága közötti új járat további járatokhoz csatlakozik, amelyeket a Czech Airlines a prágai Václav Havel repülőtérről Kelet-, illetve Nyugat-Európába indít. A Prágából Hévízre tartó járatokhoz a cseh légitársaság Oroszországból – többek között Moszkvából, Jekatyerinburgból, Permből, Rosztov-na-Donu városából és Szamarából – érkező járatai jól csatlakoznak. A Czech Airlines egyaránt jó csatlakozást biztosít Düsseldorfból, Frankfurtból, Hamburgból vagy Koppenhágából, Brüsszelből, illetve Ostravából és számos más városból az új, Hévíz-Balaton Airport felé induló járatra.

Horváth Gergely egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy a járat előreláthatóan novemberig közlekedik, de mivel Hévízen nem a nyár a fő nyaralási idény, reméli, hogy jövőre már egész évben szállítják majd az utasokat a repülők.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai