hirdetés

Ők építhetik a tokaji ötcsillagost

A Grand Hotel Tokaj ötcsillagos luxus szálló kivitelezését a nyíregyházi AKTUÁL BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft. és a budapesti Grabarics Építőipari Kft. nyerte el, nettó 7 milliárd 799 millió forinttal. A becsült ellenérték 7 milliárd 55 millió forint volt. A tulajdonos 2,9 milliárd forint támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

hirdetés

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A két nyertessel február 28-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a Market Építő Zrt., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a Laterex Építő Zrt. és a Confector Mérnök Iroda Kft. is.

A 100 szobás szálloda - a pincével együtt - 6 szintes lesz. A pincében kap helyet a medence gépészete, a földszinten lesz a lobbi, étterem, bár, wellness, konyha, irodák és egyéb kiszolgáló részek. Négy emeleten lesznek szobák. Az épület teljes szintterülete 9 052 négyzetméter. A nyerteseknek 22 hónap alatt kell felépíteniük a szállodát.

Az ajánlatkérő cég mögött álló Szepesi Richárd, a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatoni és tokaji szállodák építésére. A Grand Hotel Tokaj beruházására 2,9 milliárd forint pályázati pénz jutott a 2017-ben alapított Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft.-nek.

A cégadatok szerint a kft. tulajdonosa a szintén 2017-ben alapított, a belvárosi Reáltanoda utcában székelő DLHG Invest Zrt., amely Szepesi cégcsoportjának, a DreamLand Holdingnak az érdekeltsége. A Tokaj név használatáért fizetendő 4 millió forintos díjnak mindössze az 5 százalékát, 200 ezer forintot kellett megfizetnie a hazai hotelbiznisz új sikervállalkozójának, Szepesi Richárdnak, akinek cége (DreamLand Holding Zrt.) Grand Hotel Tokaj néven építhet és üzemeltethet ötcsillagos szállodát és gasztro-élményközpontot az észak-magyarországi városban. Ez a tokaji önkormányzat 2018. november 29-i ülésének jegyzőkönyvéből derült ki. A fennmaradó 3,8 millió forint befizetésére pedig 3 év fizetési halasztást kapott Szepesi cége a képviselő-testülettől.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk