hirdetés
hirdetés

Öko- és aktív turisztikai fejlesztések várhatók Sarkadon

A turizmus fejlesztésére 171 millió forintot nyert el a Békés megyei Sarkad városa a Széchenyi 2020 program keretében. 

hirdetés

A forrásból az Éden-tavakon és környezetükben hajtanak végre fejlesztéseket. A projekt során az önkormányzatnak lehetősége nyílik a horgászturizmus, vízi turizmus, ökoturizmus lehetőségeinek bővítésére, már meglévő infrastruktúrájának fejlesztésére.

A pályázati anyag szerint, tervezik öt új túraútvonal (gyalogos és lovas) kialakítását, tájékoztató táblákkal, pihenőhelyekkel valamint a kisgyermekes családok számára sportos sétaútvonal kialakítását is.

Az Éden tavak fejlesztésének keretében (aktív, öko- és horgászturizmus jegyében): a Gyepes mentén 3 db kikötő stég építését, a tavakon szintén egy – egy úszó stég kialakítása tervezett. 

A szigetre építendő gyaloghídhoz vezető út és 20 gépjármű befogadására alkalmas parkoló kerül majd kialakításra. 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

Ökoturisztikai bemutatók és egyéb kapcsolódó turisztikai rendezvények (óvodai, iskolai civilszervezeti vagy családi) lebonyolítása érdekében 150 fő befogadására alkalmas tér kialakítása is a tervek között szerepel.

A vízi turizmushoz kapcsolódóan kenuk és csónakok befogadására alkalmas csónakház építése. A két sziget között egy 3 szint magas, tégla falazatú kilátó épül a támogatásnak köszönhetően.

A Táncsics téren, a túraútvonalhoz kapcsoltan egy rövid „erdei tornapálya„ kerül kialakításra, a kisgyermekes családokra való tekintettel egy naturális gyermekfoglalkoztatóval együtt.

A kerékpárosok fogadására egy kis kerékpáros pihenő és reggeliző hely épül az Anti út melletti kerékpárúthoz társítva.

A vízitúra útvonalak Magyarországi induló állomásaként jegyzett Sarkadi Ökörörmény infrastruktúrájának fejlesztése mentén egy mobil szaniter konténer (kétnemű wc-mosdó-zuhanyzó konténer) beszerzése, illetve vízvételi lehetőség kialakítása is szerepel a város tervei között. 

A városvezetés szerint, a komplex fejlesztés valós turisztikai vonzerőt képvisel, mellyel elsődleges céljuk a célcsoport-bővítés.

A beruházás a város valamennyi turisztikai attrakciójához kapcsolódva, hozzájárul az egész napos időtöltés biztosításához.

A fejlesztett helyszíneken a látogatók várható tartózkodási idejének hossza legalább 4 óra, de teljes napos programok is tervezettek.

A beruházást 2019. júliusra kell befejezni - olvasható a közleményben. 

(forrás: MTI, palyazat.gov.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk