hirdetés
hirdetés

Öt országon át utazhatunk Aeneas nyomában

Az útvonal, amely az északnyugati Égei-tenger törökországi partjairól indul és Olaszország Latium partjáig tart, hat UNESCO világörökségi helyszínt foglal magában.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Az Aeneas Kulturális útvonal, amelyen egykor a mitológiai hős is megtette kihívásokkal teli útját, ma öt európai és mediterrán ország 21 kikötőjén keresztül vezet.

FORRÁS: TGA, TÜRKIYE TURIZMUS
FORRÁS: TGA, TÜRKIYE TURIZMUS

Trója a mai Törökország területén található az Égei-tenger északi részén, Çanakkale településen, mely az ország egyik legszebb városa. Ez az ősi település, amely a világ legrégebbi legendáit is inspirálta, régészeti és kulturális emlékek helyszíne, amelyek a múlt pompáját hozzák vissza a jelenbe.

A város 3000 éves történelmével egyedülálló élmények sorát kínálja az odalátogatóknak.Ez az ősi város egyben az Aeneas útvonal kiindulópontja is, az Európa Tanács által nyilvántartott első és egyetlen kulturális útvonal, amely Törökországból indul. A

Trója és Antandrosz régészeti területektől induló és a Rómában véget érő Aeneas Kulturális útvonal számos vidéki tájat, természeti területet és régészeti lelőhelyet egyesít, amelyek közül némelyik jól ismert és 1998 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepel.

A Vergilius római költő által elmesélt Aeneas (Aineiasz) legendája ihlette az Aeneas Kulturális útvonalat. Vergilius Aeneis című műve Aeneas történetét meséli el, aki egy trójai hercegnek és Aphroditénak, a szerelem istennőjének nemes fia. A legenda szerint Aeneas apjával és fiával együtt elmenekült a lerombolt Trója városából, és civilizációkon, kultúrákon és tájakon keresztül hosszú utat tettek meg, hogy felépítsék az „új Tróját".

Elolvasom a Travelo cikkét >>

(forrás: Travelo)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk