hirdetés
hirdetés

Ötszáz közmunkás szolgálja ki a turistákat Abádszalókon

Október végéig közel félszáz álláskereső végez a turisztikai szezonhoz kapcsolódó munkát Abádszalókon és a Tisza-tó menti kisvárossal közös közigazgatású Tomajmonostorán - tájékoztatta az MTI-t Kasza Gábor alpolgármester.

hirdetés

A projekt keretében összesen 44 embert foglalkoztatnak teljes egészében állami támogatásból. Az e célra fordítható közel 40 millió forint a bér- és járulékköltségek mellett a szükséges eszközök beszerzését is finanszírozta - mondta.

A programban résztvevők áprilistól június közepéig a turisztikai szezon előkészítésén dolgoztak, a nyári idény kezdete óta pedig elsősorban Abádszalók 14 hektáros szabadvízi strandjának területrendezéséért, a közeli kemping gondozásáért és karbantartásáért, valamint a nem kereskedelmi célú szolgáltatások ellátásáért felelősek. Ők végzik egyebek mellett az egészségügyi ellátást és a vízi mentést.

Elmondta, hogy Abádszalók és Tomajmonostora önkormányzata a térség országos átlagot meghaladó munkanélkülisége miatt fokozott figyelmet fordít a közfoglalkoztatási programok által kínált lehetőségek kiaknázására. Így 2013-ban a mintegy 4500 lakosú Abádszalók és 850 lelkes Tomajmonostora helyhatósága összesen 900 embernek biztosít megélhetést különböző közmunka-projektek révén.

Kasza Gábor szerint ennek köszönhetően a kisváros és a falu lakói közül mindenki dolgozhat, aki szeretne, az idén csupán 14 orvosi szempontból alkalmatlan jelentkezőt nem tudtak elhelyezni.

A politikus elmondta azt is: a közfoglalkoztatottak növekvő létszámával párhuzamosan az utóbbi időben érzékelhetően, a statisztikák alapján körülbelül egyharmadával visszaesett a bűncselekmények száma, ugyanakkor nőtt a vásárlóerő Abádszalókon és Tomajmonostorán.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk