hirdetés
hirdetés

Puszta vagabond - ilyen a fiatalos Dél-Alföld

Az Y-generációt célozza a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának legújabb, téli kampánya. Az itthon.hu/delalfold portálon „Puszta Vagabond" elnevezéssel futó akció három turisztikai csomópont, Gyula, Kecskemét és Szeged köré csoportosítva vonultat fel kedvcsináló cikkeket és kedvezményes szolgáltatói ajánlatokat. A kampány Google Adwords hirdetések segítségével is el kívánja elérni a fiatalokat, Magyarországon tanuló bel- és külföldi diákokat, valamint családtagjaikat.

hirdetés

A téli Gyulán – és környékén – varázslatosan keveredik a történelmi kisváros a meghitt vidéki élet előnyeivel. A belváros rendkívül hangulatos, élhető és tiszta. Az itthon.hu/delalfold bemutatja, mi az az öt program, amit télen a legjobb művelni, látni, érezni és kipróbálni.

Ha azonban valaki – kortól függetlenül – egy igazi pihentető hosszú hétvégére szeretne kiruccanni – akár családostul, élvezni a természetet, a különleges és bőséges hazai termálvíz jótékony hatását –, az felkeresheti a két szép alföldi várost, Gyulát és Orosházát, s vígan lazíthat a szaunában, míg a gyerekek, tinédzserek és más adrenalinfüggő családtagok a csúszdaparkot ostromozzák.

Békésben bőségesen terem a hosszan érő, nagy cukortartalmú, egyszerűen feldolgozható szilva. Nem is csoda, hogy kitüntetett szerepet kapott a belőle készült pálinka is. Az eredetvédett szilvapálinka mellett, minden létező gyümölcsből készítenek itt pálinkákat. A Békési Pálinka Út állomásain ezek a gyógyító párlatok bátran megismerhetők, sőt haza is vihetők.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Aki inkább bortúrán venne részt, az Kecskemétről indulva fedezheti fel Magyarország legnagyobb bortermő területét, ahol olyan különlegességekkel is találkozhat, mint az érsekhalmi biopezsgő, a kiskőrösi kadarka vagy a hajósi pincefalu 1200 pincéje. Az út során nem csak a helyi gazdákkal ismerkedhet meg a vagány vendég, hanem akár a lékhorgászattal is, sőt egy valódi betyáros pörköltbe is belekóstolhat.

Kecskemét egy elképesztően színes, hangulatos város télen is! A Cifrapalota igazi mesebeli kastély, a Kodály Intézetben a világ minden részéről érkezett zenészek tanulják a magyar zeneelméletet, a fürdőben klasszis versenycsúszdázásokat lehet véghezvinni, míg a belvárosban meghitt kávézók és pörgős bulik várják a (lélekben) fiatalokat. De ez még nem minden!

A disznótor nem csak a helyiek kiváltsága

Ha hidegre fordul az idő, indulhat a disznóvágási szezon a Dél-Alföldön. Az elkészült hurka, kolbász, disznósajt, szalonna kifagy, így sokáig eláll a kamrában. A segítő rokonoknak, barátoknak rendezett lakoma, a disznótor ennek elmaradhatatlan velejárója. De akkor sem kell lemondani erről a karakteres programról, ha nincs vidéki rokonság. Az itthon.hu/delalfold feltárja a lehetőségeket.

Az öt leglendületesebb szegedi program során teperhetünk például a sárban, hóban segway-jel, terepjáróval, quaddal, csúszhatunk szimpla nadrágszáron paintballozás közben, felfedezhetjük a rejtélyes Reök palotát és megkísérelhetünk kiszabadulni a bonyolult és zseniális szabadulós szobák egyikéből.

Dél-Alföld három, egymástól teljesen eltérő fürdőélménnyel is csábítja a téli pihenésre vágyókat. Azok, akik szeretik a vizet, a wellnesst, és valami különlegesre vágynak, biztosan tudnak majd választani a három fürdő ajánlatai közül. Lássuk a makói Hagymatikumot, a Szent Erzsébet fürdőt Mórahalmon, vagy éppen a szegedi Napfényfürdő-Aquapolist!

Hol bulizzunk Szegeden?

Milyen a partizóna József Attila, Juhász Gyula és Babits Mihály városában? Szigorú dance börtönre, csajos-tűsarkús belvárosi lipstick partykra, kulthelyekre és jégdiszkós téli őrületre számíthatnak a bevállalósok a Dél-Alföld legnaposabb egyetemvárosában.

Részletes Puszta Vagabond-tartalmak és ajánlatok itt: itthon.hu/delalfold/del-alfold

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk