hirdetés
hirdetés

Roham indult a szálláshely-foglalásokban

A Szállás.hu Zrt. vezérigazgatója beszélt a foglalásokról és a szezonra vonatkozó kilátásokról.

hirdetés

Januárban elmaradt a máskor szokásos év eleji szállásfoglalási roham, majd februártól élénkült a kereslet, és hirtelen befutott az időarányos foglalások 55 százaléka a húsvéttal kezdődő időszakra – válaszolt a Világgazdaság kérdésére Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója.

A cégvezető mindezek alapján erős előszezonra és forgalmas nyárra számít, főként pedig arra, hogy olyan korán és pontosan láthatják a nyári szezon számait, mint még soha: felértékelődött az előretervezés, a last minute nyaralási döntésekre pedig nem marad mozgástér. A járványügyi korlátozásokban érintettek, a kényszerszünetre ítélt szolgáltatók és a bezárt boltok most kéthetes kényszerszabadságra küldik alkalmazottaikat, ami negatívan hat majd a turizmusra, mert csökkennek a főszezonban nyaralásra fordítható napok, és rövidebb lesz az átlagos foglalási idő is. Ez a szálláshelyek mellett a szállásfoglalóknak is kiesés lesz - hangsúlyozta a napilap számára Szigetvári.

Az idei kínálatban a szállásadók egyelőre nem akcióznak nagyobb árengedménnyel. Az egymillió regisztrált felhasználóval működő Szallas.hu-n a nyárra 15-16 ezer hazai szálláshely, zömében apartman és vendégház kínálata érhető el, ez a belföldi kereskedelmi szálláshelypiac fele. A kínálat évente mintegy ezer új hellyel nőtt, a vezérigazgató szerint a tetőzés most lehetett.

A Szallas.hu csoport a pandémia ellenére is folytatja a nemzetközi terjeszkedést. Mint Szigetvári József elmondta, továbbra is Közép-Európa legnagyobb szállásfoglaló regionális portáljaként a helyi és a közeli országokba irányuló utazások piacára fókuszálnak. Az idei prognózisok alapján a külföldi nyaralást tervező európaiak közül tízből nyolcan Európába mennének, ennek a csoportnak az ötöde Horvátországba. Tízből egy utazni vágyó menne Európán kívülre, és még ugyanennyien bizonytalanok.


(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk