hirdetés
hirdetés

Sikerült: újranyit a Barlangfürdő Miskolctapolcán

A miskolci önkormányzat és a turisztikai vállalkozások példaértékű összefogásának köszönhetően pénteken újra kinyit a Barlangfürdő. Több tízmillió forintot adtak össze a nyitáshoz. - írja a Termál Online.

hirdetés

Miskolctapolca ikonikus turisztikai attrakciójának nemrég az elszabadult rezsiárak miatt kialakult, az idegenforgalmi szektort különösen súlyosan érintő országos válsághelyzet miatt kellett bezárnia kapuit. A bezárás hírére egy emberként mozdult meg a miskolci turisztikai és vendéglátós szektor.

A vendéglátós és a turisztikai vállalkozások képviselői szándéknyilatkozatban vállalták, hogy több mint 20 millió forintot adnak össze, a városvezető pedig közölte, hogy az önkormányzat, az átmeneti bezárás alatti állagmegóvásra fordított 100 millió forinton felül további 22 millióval járul hozzá a mielőbbi újranyitásához.

Depositphotos
Depositphotos


A polgármester azt is bejelentette, hogy a megfelelő jogi és technikai folyamatok lezárultáig a Gondoskodó Miskolc program részeként létrehozott Városvédelmi Alapból megelőlegezik a vállalkozások 20 millió forintos vállalását.

A megállapodás értelmében a Miskolctapolca Barlangfürdő október 28-án, a hosszú hétvégét megelőzően újra kinyit. Emellett pedig a felajánlást tevő turisztikai vállalkozások, illetve szakmai szervezetek részvételével az önkormányzat létrehoz egy turisztikai kerekasztalt a hosszútávú együttműködés céljából.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk