hirdetés
hirdetés

Szenved a járványtól a kínai turizmus

Újabb ünnep ért véget Kínában úgy, hogy a belföldi turizmus bevételei jóval elmaradtak a járvány előtt szintektől. Az idegenforgalmi ágazat a koronavírusjárvány 2020-as kitörése óta szenved, és jelenleg újabb járványhullámok nehezítik a helyzetét - írja a CNBC cikke alapján a Portfolio.

hirdetés

A háromnapos őszközépi fesztivál országos turisztikai bevétele végül 28,68 milliárd jüan (4,16 milliárd dollár) lett, amely mindössze 60,6%-a 2019-es járvány előtt szintnek - közölte a kínai Kulturális és Turisztikai Minisztérium. A szám 22,8%-os csökkenést jelentett a tavalyi fesztiválidőszakhoz képest. A 73,4 millió turistaút közel 17%-kal maradt el a tavalyi értéktől, a 2019-es szintnek pedig mindössze a 72,6 %-át érte el - közölte a minisztérium. A turisztikai adatok nagyobb mértékben estek vissza, mint a legutóbbi, június eleji ünnepek alatt - mutatott rá Ting Lu, a Nomura vezető kínai közgazdásza.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A kínai turizmus a járvány 2020 eleji kitörése óta visszaesett. A belföldi turizmusból származó bevétel a tavalyi év egészében mintegy fele volt a 2019-es évinek a turisztikai minisztérium adatai szerint. Idén az első hat hónapra vonatkozó adatok mintegy 28%-os visszaesést mutattak a 2021-es év azonos időszakához képest. És amióta Sanghajban júniusban véget ért a kéthónapos zárlat, Kína országszerte járványhullámokkal küzd, többek között egy fontos üdülőszigeten Hainanon is.

Az őszközépi fesztivál idén hivatalosan szombaton kezdődött és hétfőig tartott.

A múlt héten a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság azt ajánlotta a kínaiaknak, hogy maradjanak óvatosak az ünnepek alatt, és kerüljék a nagy csoportos rendezvények megtartását. A bizottság hangsúlyozta, hogy a tartományok közötti utazáskor az utazóknak negatív vírusteszteket kell felmutatniuk, amelyeket az elmúlt 48 órában végeztek el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk