hirdetés
hirdetés

SZÉP kártya: pörgött a forgalom a Dunántúlon

A Dunántúli régióban költötték a legmagasabb összegeket az OTP Széchenyi Pihenőkártyákról (SZÉP) augusztusban – derül ki az OTP Pénztárszolgáltató adataiból. A Balatont is magába foglaló térség adta az összes költés több mint 40 százalékát.

hirdetés

A Budapestet és Pest megyét is magába foglaló Közép-Magyarországi régióban költötték az összes SZÉP kártyáról kifizetett összeg mintegy egynegyedét. Érdekesség, hogy míg ebben a régióban a szálláshely zsebről történő költések csak 12 százalékát jelentik az összes fizetésnek, addig ugyanez az arány a Balatont is magába foglaló Dunántúlon 68 százalék. Vagyis látható, hogy a nyári szezonban a kiemelt turisztikai régiókban költöttek a legtöbbet a szálláshelyi alszámláról.

A SZÉP kártya legnagyobb hazai kibocsátója, az OTP Pénztárszolgáltató sikerrel zárta a szezont: a kártyákra feltöltött összegek mintegy 58 százalékkal növekedtek május vége és szeptember eleje közt, és a kártyabirtokosok száma is meghaladta az 500 000-et. Az idei nyári szezon volt az első, amikor a SZÉP kártyának főszerep jutott a turisztikai idényben. A nyári hónapokban 84 százalékkal emelkedett a SZÉP kártyás tranzakciók száma.

Fotó: H. Szabó Sándor
Fotó: H. Szabó Sándor

Az OTP Pénztárszolgáltató mellett a szakmai érdekvédelmi szervezetek is pozitívan értékelték a nyári szezont. 

A hazai fürdőkben az idei nyári forgalom a meleg időjárásnak köszönhetően megfelelően sikerült, kiemelkedő forgalmat a fürdők az elmúlt évek átlagához mérten nem értek el, értékelte a nyári hónapokat Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke. Az ügyvezető elnök a SZÉP kártya fürdőszolgáltatásokkal kapcsolatos felhasználása kapcsán kiemelte: A 2013-as év SZÉP kártya felhasználásának kedvező eredményei csak akkor teljesülhetnek, ha a hazai turizmus olyan fontos szereplői mint az egészségturisztikai szolgáltatók kiemeltebb figyelmet kapnak a SZÉP kártya népszerűsítése során. Ennek érdekében a Fürdőszövetség kezdeményezte a fürdőszolgáltatások alszámlák közötti átjárhatóságának biztosítását.

A legnagyobb falusi turizmus szövetség, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség (FATOSZ) titkára, Szalay Zala Andrea örömét fejezte ki, hogy a lakosság egyre szélesebb köre keresi a vidéki turisztikai lehetőségeket. A falusi turizmus idényjellegű, általában áprilistól szeptemberig tudnak vendégeket fogadni a szállásadók. Az utóbbi időben még ez a rövid időszak is lerövidült Június-Július-Augusztus hónapokra. A vidék szerelmesei hosszú hétvégékre, 3-4 napos ott tartózkodásra választották ezt az üdülési formát, mondta el. 

Ami a jövő évre való felkészülést illeti, minden megkérdezett nagy célokat tűzött maga elé. Szalay-Zala Andrea szerint fontos, hogy minél több partnerük váljon SZÉP kártya elfogadóvá, ezzel is megnyitva az utazás lehetőségét a vidéken pihenni vágyó kártyabirtokosok előtt. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk