hirdetés
hirdetés

Jövőre Rosé Borok Fesztiválja is lesz a Szépasszonyvölgyben

Tizennyolc elszánt vállalkozó: borászatok, pincészetek, éttermek és egy hotel tulajdonosa - akik mindannyian az egri Szépasszonyvölgyben tevékenykednek - négy éve határozták el, hogy közös érdekeik alapján létrehozzák a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületét. Nos az elmúlt esztendők tapasztalatai bizonyították, hogy jól döntöttek.

hirdetés

Orosz Ibolya, az egyesület alelnöke a Turizmusonline-nak elmondta, arra törekedtek, hogy a vállalkozók minőségi környezetben fogadják a turistákat, akiknek kiváló ételeket és borokat kínáljanak. Ennek érdekében olyan szabályrendszert dolgoztak ki – többek között az egri hegybíró szakmai közreműködésével -, amely a minőség alapján három-, kettő-, és egy fürtös kategóriákba sorolta az egyesülethez tartozó borászatokat. Manapság egy eligazító tábla is jelzi ezt a Szépasszonyvölgybe látogató vendégeknek.

Az egyesület az idén is főleg a jeles napokhoz (húsvét, pünkösd, augusztus 20, Szent Iván éj) kapcsolódva szervezett vendégváró programokat, amikor ingyenesen kóstolhattak borokat a vendégek. A vállalkozói összefogásnak is köszönhető, hogy az idén sokan keresték fel a Szépasszonyvölgyet az Egerbe érkezett hazai és külföldi turisták közül. 

Orosz Ibolya beszélt 2012-es terveikről is: a szépasszonyvölgyi programok sora a húsvéttal indul. Jövőre is megtartják a szépasszonyvölgyi borok versenyét, augusztusban pedig, Rozália névnapkor az egyesületi tagok pincészeteinek részvételével rendezik meg a Rosé Borok Fesztiválját. Erre az eseményre háziasszonynak Horváth Rozit, a neves fűszermestert és szakácskönyv-írót szeretnék felkérni. Az őszi és a téli időszakban is szerveznek programokat, elsősorban a disznóvágáshoz kapcsolódó toros, forralt boros vacsora esteket. 

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk