hirdetés

Sztárdizájner lehel életet a visegrádi hotel betontorzójába

A Johannes Torpe nevével fémjelzett stúdiót évek óta az élvonalban tartják számon. A névadó dán Torpe sokszínű művész, aki az építészet mellett megannyi kreatív szektorban otthonosan mozog.

hirdetés

Az egykori kőbánya oldalába tervezett The Buda Resort nem a semmiből épülne fel, ugyanis egy félbehagyott projektet, az üveghegyként csúfolt, 2008-ban leállított, tervezett Hilton Hotel helyén valósítanák meg.

A projekt ötvözi a luxusszállodát, a konferenciákra is ideális hotelt a rendezvényhelyszín-funkcióval. A Johannes Torpe Studios víziói egyfajta holisztikus búvóhelyet mutatnak be, ahol ember és természet szép szinergiában működhet együtt. A kétszáztíz szobás szálloda a közös helyiségekkel összesen 20 500 négyzetmért jelentene, ehhez csatlakozik még az ezerkétszáz négyzetméteres úgynevezett “family spa” és a négyezer négyzetméteres “adult spa”. Két étterem, egy kávézó, egy delikátbolt, két koktélbár, privát és közös kertek is a Buda Resort részei lennének. A hetedik emeletre infinity poolokat álmodtak meg, és északi mintára a terveknél is fontosnak tartották, hogy a családok és a gyerek nélkül pihenők is megtalálják a számításaikat.

“Az olyan bizonytalan időkben, mint a mostani is, nagyon fontos, hogy lámpást tartsunk és inspiráljunk. Olyan projektekkel, amelyek azt is jelezhetik, hogy van miért álmodozni. Olyan úti célt tervezünk, ami segít a lelassulásban, a természethez való visszatérésben is. Egyedi élményközpontot, szakít a klasszikus gyógyfürdős hangulattal, funkciókkal. A lokáció magáért beszél, és minden évszakban már és új arcát mutatja. Úgy hiszem, a jövő egyik legizgalmasabb szállodáját üdvözölhetnénk benne” – mondta Johannes Torpe, a projekt kreatívigazgatója.

(forrás: roadster.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk