hirdetés
hirdetés

Teljesen megújulhat a világ egyik legszebb futóhelye

December 11-i közgyűlésén dönt a főváros közgyűlése a mára igencsak elhanyagolt margitszigeti futókör felújításáról.

hirdetés

Az előterjesztés szerint a futókör, Budapest leglátogatottabb köztéri sportterülete „gyakorlatilag sportolásra alkalmatlan állapotba került”. Ennek okai közt egyaránt szerepel a nem megfelelő alépítmény, az árvizek illetve az intenzív használat. Utóbbi eléggé meglepő, hiszen egy kétmilliós város egyetlen ilyen jellegű futókörén várható volt az intenzív használat. Mindenetre a városvezetés felismerte, hogy a problémát orvosolni kell.

A javaslat szerint a teljes kört el kéne bontani és legalább 1,25 méterre kiszélesítve újjáépíteni. De helyenként 1,8 méter széles kerülőket is tanácsos beiktatni. De mindenekelőtt vízátersztő, helyenként közúti minőségű alépítményt szorglmaz az előterjesztés. Szintén felújítandók a futók által használt öltözők és mellékhelyiségek. A Margít-híd lehajtója környékén tervezett tornapályán futás közben kegyetlenül rágyúrhatnak tricepszre a népek. Kamerákon keresztül pedig a nagytestvér futólépéseink egyenletességét. figyelné.

A várhatóan - a margitszigeti atlétikai centrumon elvégzendő munkálatokat is magában foglaló - 350 millióba kerülő felújításra a közbeszerzést 2014 áprilisában írhatnák ki. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk