hirdetés
hirdetés

Több száz milliós támogatás a gyógyhelyek turisztikai fejlesztésére

Kihirdették a "Gyógyhelyek turisztikai fejlesztése" (GINOP-7.1.3-15) pályázat nyerteseit. Az összesen közel ötmilliárd forint támogatásra öt település jogosult. 

hirdetés

Július 21-én hozták nyilvánosságra a "Gyógyhelyek turisztikai fejlesztése" pályázat nyerteseit. Információink szerint, megközelítőleg harminc pályázati anyag érkezett be, ebből öt nyerte el a támogatást. Az öt település: Bük (Bükfürdő), Mezőkövesd (Zsóry-fürdő), Gyula, Kiskunhalas és Sopron.

Bükfürdő nemzetközi hírnevét elsősorban a fürdőnek köszönheti, mely helyi adottságaira épülve számos turistát vonz a településre, évente 1 millió főt. A pályázati anyaguk szerint, ahhoz, hogy a település a bővülést követni tudja, jelentős fejlesztésekre van szükség. 

A támogatási összeg és az önkormányzat által biztosított pályázati önerő együttesen alkalmas lehet arra, hogy a Látogatóközpontjukat fejlesszék, többek között "kövület" fal mobil alkalmazások, "szelfipont"-ok, gyermekfoglalkoztató helyek létesítésével.

A megítélt támogatás: 999 226 000 Ft. 

Gyula, gasztro élmények fejlesztése

A város turisztikai fejlesztéseinek a fókuszában a település a gasztrokultúrájának az erősítése áll, amely egyszerre aknázná ki hiánypótló módon a település gasztronómiai hagyományait (csokoládé, kolbász, méz, pálinka), biztosítva az ezzel kapcsolatos kulturális és élvezeti élményeket.

A fejlesztés eredményeként a Gyulára érkező turisták számára több megkerülhetetlen kultúra és gasztroturisztikai célpont jönne létre. Kialakításra kerülne egy Csokoládé Élményközpont, a Százéves Cukrászda, a város vendéglátó, kulturális, turisztikai értékeire támaszkodva.

Szintén kialakításra kerülne a Gyulai Kolbász Élmény- és Látogatóközpont egy régi mozi épületében, a város tradicionális termékét népszerűsítve, ezzel bemutatkozási lehetőséget biztosítva a helyi vállalkozásoknak is. 

A megítélt támogatás: 999 809 000 Ft. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Kiskunhalas, egész évben tartó szezon

A gyógyhelyfejlesztési stratégiájában azt a célt tűzte ki, hogy a szezont meghosszabbító, egész évben igénybe vehető, fizetős és piacképes turisztikai szolgáltatások, attrakciók jöjjenek létre, melyek a gyógyfürdő vonzerejére építve, azt kiegészítve innovatív és interaktív megoldásokkal komplex élményszerzést szolgálnak.

Ehhez kapcsolódóan megalkotna egy egyedi és egységes települési arculatot (Zöld Város, Zöld Gyógyhely elismerés kialakítása, információs és tájékoztató táblák, street art és land art elemek).

A megítélt támogatás: 876 510 464 Ft.

Zsóry-fürdő, fókuszban az egészség

Pályázati anyaga szerint, egy tematikus egészségparkot hoznának létre a gyógyhely kapujában. A jelenlegi parkoló és ligetes szabad terület multifunkciós szabadidőparkká való átalakítása, egyaránt szolgálná a korszerű infrastrukturális célokat, mint ahogyan a gyógyhely turisztikai vonzerőinek bővítését, célcsoport orientált szolgáltatás bővítését is. 

A megítélt támogatás: 918 507 985 Ft. 

Sopron, a hiányosságok pótlása

A pályázati anyaguk szerint, ahhoz, hogy az egészségturizmus valóban versenyképes legyen a városban, számos hiányosságot szükséges orvosolni (pl. gyógyhelyek megközelíthetőségének javítása, szélesebb egészségturisztikai kínálat és komplex csomagok kialakítása, kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások minőségi és mennyiségi fejlesztése, városképi, üdülőhelyi szerkezeti fejlesztések, egyediséget hangsúlyozó marketingtevékenység végzése). Az elnyert támogatással ezeket szeretnék fejleszteni. 

A megítélt támogatás: 754 662 903 Ft. 

 

(forrás: palyazat.gov.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk