hirdetés

Törvényi szabályozást sürget az MSZÉSZ a hotelek csillaghasználatára

Törvényi szabályozást sürget a szállodák jogszerű csillaghasználatának garantálására a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A szakmai szövetség szerint egyelőre fehér foltnak számít a csillaghasználat jogszerűségének ellenőrzése is.

hirdetés

A főszezoni előfoglalási adatok és a vendégek emelkedő elvárásai miatt is foglalkozni kell a garantálható szállodai minőség és a fogyasztóvédelmi feladatok csillaghasználatot érintő kérdésével – hangsúlyozta az MSZÉSZ.

A szállodai csillagok és a mögöttük megtalálható szigorú kritériumok rendszerét jelenleg Magyarországon a már 17 EU tagországban egységesen alkalmazott Hotelstars Union rendszer jelenti, amelyet mint Nemzeti Védjegyet a szövetség működtet.

A hazai szállodai kapacitás 60 százalékát magában foglaló szálláshelyek százai már jelenleg is rendelkeznek ezzel a minősítéssel, vagyis már most is jogszerűen használják a csillagokat. 

Az MSZÉSZ új vezetősége szerint célként kell megfogalmazni, hogy felmenő rendszerben, de belátható időn belül valamennyi szálloda csatlakozzon a rendszerhez. A vendégek egységes elvárásai ezt a folyamatot várhatóan felgyorsítják.

Szükség lesz arra, hogy sok más országhoz hasonlóan hazánkban is jogszabályi hátteret kapjon a csillagok használata, annak kötelező erejével, biztosítva a fogyasztók védelmét és védve azon szállodákat, amelyek ellenőrizhető minőséget kínálnak vendégeiknek  - olvasható a Világgazdaság oldalán. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk