hirdetés
hirdetés

Turistákat szállító busz tragédiája Velencénél

Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében a kedd este történt súlyos buszbalesetben, közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere.

 

hirdetés

Olasz sajtóhírek szerint súlyos buszbaleset történt Velence közelében kedden nem sokkal este 8 óra előtt. A menetrend szerinti járat egy felüljáróról zuhant le az út mellett futó vasúti sínekre. A busz mintegy 10 métert repült a Mestre és Marghera között a Mestre és az A4-es autópálya között vezető felhajtó felüljáróján. 

A halálos áldozatok mellett 20 feletti a sérültek száma is.

Forrás: repubblica.it
Forrás: repubblica.it
 

Mint írják, a gázüzemű busz eddig tisztázatlan okokból áttörte a korlátot és egy raktárépület és a mestre-i pályaudvar vágányai közé zuhant, ahol kigyulladt.

Az elsőként előkerült áldozatok közül néhányan állítólag halálra égtek, kiskorúak is lehetnek köztük. A jelentések szerint legkevesebb 21 halálos áldozata van a tragédiának. A helyszínre több mentőautó érkezett ki, a vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. Egyelőre pontos  nincsenek információk az áldozatok állampolgárságáról, de lapértesülések szerint többségében ukrajnai turisták utazhattak a buszon. 

„Azonnal elrendeltem, hogy a város gyászba boruljon annak a sok áldozatnak az emlékére, akik a balesetet szenvedett buszban voltak. Apokaliptikus jelenet, nincsenek szavak”, írta az X-en a település polgármestere.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk