hirdetés
hirdetés

Új szakaszba lépett hazánk első vidéki Mariott hotelje

Mint a keddi sajtóbejárás alkalmával közölték: a balatonfüredi BalaPort megaprojekt műszaki átadásának megkezdése 2024 végén várható.

 

hirdetés

Mint erről a helyszínt bejáró sajtómunkások meggyőződhettek, megkezdődött a belső terek kialakítása és a külső részek építése a szerkezetkész épületeken az ország legjelentősebb vidéki turisztikai beruházásában, a 2 hektáros balatonfüredi BalaPort szálloda és apartman komplexumban.

 

A 102 szobás szállodával, 4 étteremmel, 24 apartmannal, 188 férőhelyes mélygarázzsal, parti promenáddal rendelkező egyedülálló projekt megvalósítása ütemterv szerint halad, hallhatták, és megkezdődött a telken belüli közmű és úthálózatok létesítése.

A 22,5 milliárd forintos beruházás műszaki átadásának megkezdése 2024 végére várható, mondta Szepesi Richárd alapító és tulajdonos a fejlesztés sajtóbejárásán.

A tervek szerint 2025-ben nyílik meg Balatonfüred új ötcsillagos szállodája, a Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort, a Marriott szállodalánc első vidéki szállodája. Az apartman házaknál (BalaPort Residence) befejeződött a belsőépítészeti design kialakítása, zajlik a válaszfalazás és a tetőszigetelés.

A turisztikai komplexum része a Balaton legmodernebb 203 férőhelyes kikötője is, amely tavaly nyáron készült el és mára kiemelkedő foglaltsággal üzemel.

Szepesi elmondta azt is, egész évben magas forgalmat remél a francia Riviéra hangulatát és az olasz „dolce vita" életérzést hozó legújabb magyarországi tematikus szállodában, amely a szabadidős felnőtt és üzleti utazókat célozza meg.

A hotel előtti parti sétány az európai tengerparti kikötők hangulatát idézi. A turisták mellett a befektetőknek is kiváló célpont a BalaPort, jó befektetési lehetőséget kínál az apartman és a kikötőhely hosszútávon biztonságot ígérő bérbeadása, hangzott még el. Mind a panorámás apartmanok, mind a kikötőhelyek tekintetében nagy az érdeklődés, a fejlesztő szerint a komoly kereslet a projekt különlegességének, az épülő ingatlanok prémium minőségének és a fejlesztő csapat tapasztalatának köszönhető.

 

Szepesi Richárd kijelentette, az ország egyik legnagyobb és legkomplexebb turisztikai fejlesztése zajlik jelenleg Balatonfüreden. A szállodai szakember sorrendben harmadik 5 csillagos turisztikai beruházása a füredi, kettő jól ismert négycsillagos szállodaberuházás után.

Mint mondta, a szerkezetkész épületek jelzik, hogy az ütemtervet tartani tudják, a fejlesztés időben elkészül, a műszaki átadásának megkezdése 2024 végén várható. Elmondta még, hogy a beruházás kiinduló lépése volt a kikötő vízi létesítményeinek kialakítása, amellyel a Balaton legmodernebb és legnagyobb hajóinak fogadására kész hajókikötője jött létre.

 

A szárazföldi beruházás első három ütemeként megvalósultak a mélyépítési munkák, a térszín alatti szerkezetépítési munkák és a felszín feletti teljes szerkezetépítés. Negyedik ütemként már folynak az apartmanházak szakipari munkái. A szálloda befejezői munkáira szeptemberben kerül kiírásra a meghívásos tender.

Beszámolt arról is, hogy a komplexum közel 6,9 milliárd forint vissza nem térítendő Kisfaludy 2030 MTÜ támogatás mellett 3,5 milliárd forint hitelből és 12,1 milliárd forint önerőből épül, amelynek egy részét az apartmanok és a hajóhelyek hosszú távú értékesítéséből teremtette elő a társaság.

Végül kiemelte, hogy a BalaPort ötcsillagos szállodája, a Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort, a világszerte elismert Marriott International szállodahálózat első vidéki tagjaként kezdi meg a működését 2025 folyamán. 

Az épületkomplexumban egész évben nyitva tartó éttermekkel, kávézókkal és üzlethelyiségekkel nyitnak majd. Az előszerződés megkötését követően már szakmai együttműködés zajlik a Zsidai Csoport által fémjelzett jól ismert Spíler Trattoria, Baltazár, Black Rose The Bar és a Zuki vendéglátóhelyek megjelenéséről, amelyek teljes egészében, sokféle kínálattal lefedik majd a vendéglátó minőségi kínálatot.

 

A szabadidős és üzleti utazókat egyaránt kiszolgáló Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort a Marriott lánc prémium kategóriába sorolt tagjaként 102 szobával várja majd a vendégeket. A Fazakas Építésziroda által tervezett külső, a Dudinszky tervezőiroda által tervezett módosított kiviteli tervek és a 81Font által kialakított belsőépítészet a francia Riviéra 1960-as évekbeli csillogását idézi majd, és a „dolce vita" olasz életérzés hangulatát árasztja, finom szinergiát teremtve a klasszikus és modern stílusok között. A

hotel főépülete mellett különálló épületekben (BalaPort Residence) összesen 24 apartman kerül kialakításra az egy hálószobástól a 3 hálószobás kategóriáig. Az apartmanok tervezett műszaki átadása 2024 év vége. A 24 apartmant francia stílusban berendezve és felszerelve adják át, és a tulajdonosoknak az átadást követően lehetőségük lesz arra is, hogy resort hasznosítási konstrukció keretében vonzó megtérülést realizálhassanak azokban az időszakokban, amikor nem használják a lakást. A konstrukció lényege, hogy minél nagyobb időszakra adja át lakását a tulajdonos a hotelnek kiadásra, annál nagyobb hozamot remélhet, miközben a tulajdonos is szabadon használhatja és közben semmiféle fenntartási költsége nincsen. Hasonlóan működik a Balaton déli partján a BalaLand Residence a BalaLand Hotel és FamilyPark is.

Szepesi elmondta azt is, hogy a BalaPort egyedülálló turisztikai projekt részeként tavaly nyáron nyitották meg a Balaton legmodernebb, 203 férőhelyes hajókikötőjét 2,28 hektár vízfelületen; a fejlesztést 1 milliárd forint vissza nem térítendő Kisfaludy 2030 MTÜ-támogatás mellett 1 milliárd forint önerőből finanszírozták. A kikötő azóta üzemel, időközben az elektromos töltőberendezések hajónként egyedi mérését is bevezette a társaság. Az egykori Balatonfüredi Vitorlásközpont ("Szövi") kikötőhelyeit nem csupán éves bérleti szerződéssel, hanem 10 és 15 éves kikötőbérleti joggal is értékesítik, így hosszútávon garantált és tervezhető hajóhelyeket biztosítanak vagyoni értékű jogként használati és hasznosítási lehetőséggel.

A BalaPort szálloda és apartman komplexum számokban:

  • Telek terület Balatonfüreden, a Tagore sétány központi területén: 20.020 m²
  • Kikötői terület a vízen: 22.800 m²
  • Hotel épület (Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort) térszín felett teraszokkal: 20.555 m²
  • Apartman épületek teraszokkal: 3.759 m²
  • Mélygarázs: 7.652 m²

 

 

 

(forrás: bepresent.hu / Turizmus Online, Fotók forrása: BalaPort – Mohai Balázs)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk