hirdetés
hirdetés

Új tulajdonosnál a parádfürdői Károlyi-kastély

Új gazdája van a sokáig elhagyatott háznak. A hírek szerint a vételár alacsonyabb volt, mint a kikiáltási ára az épületnek. Bár az ingatlan kikiáltási ára 176,5 millió forint volt, az új tulajdonosnak ennél valamivel olcsóbban, a hírek szerint 170 millió forintért sikerült hozzájutnia az épülethez.

hirdetés
Parádfürdő egyik legszebb épülete hosszú évek óta aludta Csipkerózsika-álmát. A kastély a Tarna patak völgyében, a jobb parton emelkedő dombhát tetején épült. Kikiáltási ára 176,5 millió forint volt, írja a heol.hu.

Mudriczki József, Parád polgármestere közölte, hogy tudomása szerint 170 millió forintért kelt el az épület, de egyéb információ megosztására nem jogosult.

 

A polgármester annyit fűzött még hozzá a hírhez, hogy a parádiak és ő maga is örül annak, hogy hosszú hányattatás után végre felelős gazdája lesz az épületegyüttesnek.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egyelőre nem reagált azokra a kérdésekre, ki az új tulajdonos és milyen fejlesztést kíván megvalósítani a területen. Az MNV tavaly tavasszal közölte, árverésen értékesítené az állami tulajdonú parádfürdői Károlyi-kastélyt és a mellette lévő, közel két és fél hektáros zöldterületet.

A kastély alapjait Grassalkovich  Antal rakatta le, korábbi helyén egy urasági nyári lak épült 1770 körül, és 1798-ban házi kápolna is helyet kapott a területen. Átépítésére a kiegyezés után került sor, az építtető gróf Károlyi György Ybl Miklóst, a neves fővárosi építészt bízta meg a munkálatokkal. 1872-re épült meg a klasszicista stílusú vadászlak, amelyet később alakítottak át kastéllyá.

(forrás: heol.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk