hirdetés

Versenyeznek a legjobb hazai street food helyek

Elindult a jelentkezés a Hungarian Street Food Awards-ra. A verseny során a szakmai zsűri és a szavazó közönség 8 kategóriában választja ki a legjobb magyar street food helyeket, az összetett első helyezett pedig Malmőben képviselheti Magyarországot szeptember végén az európai döntőben.

hirdetés

2017-ben neves nemzetközi újságírók, séfek és rendezvényesek hívták életre az év legnagyobb és legnívósabb európai street food versenyét, az European Street Food Awards-ot, amelyen a tavalyi évben már 15 ország képviseltette magát és első alkalommal Magyarország is ott volt a résztvevők között a Karaván és a Magyar Street Food Egyesület közös szervezésében megvalósult hazai döntőnek köszönhetően. Idén tehát másodszor szervezik meg a Hungarian Street Food Awards-ot, hogy a szakmai zsűri és a közönség döntsön a legjobb street food helyekről.

A street food is lehet minőségi, sőt: sok esetben ez az, amely igazán megmutatja a különböző nemzetek ételeinek sokszínűségét és kulturális gyökereinket. A versenyen a legjobb vegán, húsimádó, pizza, hamburger, nemzetközi, magyaros és édes street food hely pályázóit keresik, de a külső is számít: a legszebb food truck díja is odaítélésre vár.

A 8 kategóriából párhuzamosan a közönség szavazatai és a szakmai zsűri tesztelése és véleménye alapján áll össze a helyezettek sorrendje, és így derül ki az is, hogy ki lesz az összetett győztes, aki szeptember végén az európai versenyen képviselheti hazánkat.

 

A tavalyi évhez képest változás, hogy a közönségszavazásra sokkal több időt hagynak, így azokat a helyeket is lesz idő kipróbálni a szavazóknak, ahol még nem jártak eddig. A tavalyi európai döntőt Berlinben rendezték meg, akkor a Cupákos vett részt az eseményen Magyarországról. Az idei hazai első helyezett Malmőben kap lehetőséget arra, hogy bizonyítson Európa legjobbjai között.

Az eredményhirdetésre 2019. szeptember 21-én az Andrássy úti Nemzetközi Street Food Fesztiválon kerül majd sor.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk