hirdetés
hirdetés

Világpremierrel ünnepel az Air France

Az Air France a 100 éves Le Bourget repülőteret ünnepli. A jubileumi évforduló alkalmából a légitársaság egy virtuális múzeumot „nyitott meg”. A 80 éves légitársaság és a 100 éves repülőtér történelme szorosan kötődik egymáshoz: 1933-ban ugyanis az első Air France járat a Le Bourget-ról szállt fel.

hirdetés

Az Air France virtuális múzeuma igazi világpremier, nemzetközi légi fuvarozó vállalatnak ugyanis ily módon még nem állítottak emléket.

A francia és angol nyelven működő www.museeairfrance.org nyolc kiállítótermet összesít. Külön teremben vannak „kiállítva” a poszterek, repülőgép modellek és egyenruhák, négy teremben pedig a repülőtér 100 éves történelme követhető nyomon, és egy ideiglenes, “Stars on the jetway” című tárlat is megtekinthető.A kiállított darabok, mind az Air France Museum állandó kollekciójából származnak. Az 1901 óta létező Air France Museum kollekciója ma már több mint 100 000 fényképet, több ezer filmet, posztert, könyvet, történelmi dokumentumot, egyenruhát, játékot és további egyedi érdekességet tartalmaz. Sőt, a múzeum butikjából a repülés szerelmesei most igazi csemegéket is beszerezhetnek.

A következő hónapokban a virtuális múzeum további két kiállító teremmel bővül, az 1980-2000 és 2000-2014 időszak mérföldköveit mutatja be.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk