hirdetés
hirdetés

Visszacsábítaná a Wizz Airt a varsói repülőtér

Vissza próbálja csábítani a Wizz Airt a lengyel fővárosi repülőtér, miután a légitársaság bejelentése szerint már szerződött a lengyel fővárostól 35 kilométerre épített modlini repülőtérrel, ahonnan a nyáron indítja új járatait - írta csütörtökön a Dziennik Gazeta Prawna gazdasági-közéleti napilap.

hirdetés

A lap értesülései szerint a varsói reptér üzemeltetője (PPL) tárgyal a magyar társasággal, de a felek nem erősítették meg ezt az információt.

A PPL, a modlini reptér résztulajdonosa is, hivatalosan támogatja a Wizz Air átköltözését, de nem szívesen mond le több mint egy millió utasról a varsói repülőtéren. Viszont ahhoz, hogy Varsóban maradjon, a PPL-nek csökkentenie kell a reptérhasználati díjakat.

Nem megerősített információk szerint a Wizz Airt a fővárosi elhelyezkedés előnyei győzhetik meg, illetve az, hogy Modlinban nem versenyképesek az árai. A légitársaság a nyáron induló modlini járatokra jelentősen drágább jegyeket kínál, mint ottani versenytársa, a Ryanair.

A lap hangsúlyozza, hogy a főváros központjához közel eső Okecie néven ismert Chopin repülőtérnek várhatóan csak két év múlva kell tartania a vidéki konkurenciától. Modlinnak nem lesz korábban közvetlen vasúti összeköttetése a fővárossal, így a 20-30 százalékkal olcsóbb jegyek nem biztos, hogy sok utast csábítanak el Varsóból.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk